16.4.2022

Matej Kochan: „Ivan Krajčírik nás celú sezónu drží výbornými zákrokmi“

Ruža v šiestom kole nadstavbovej časti Fortuna ligy doma remizovala so Slovanom Bratislava 0:0. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity skúsený domáci stredopoliar Matej Kochan.

Hostia boli od úvodu nebezpečnejší. Strela Aleksandra Čavrića letela tesne nad a druhé zakončenie tohto futbalistu nepustil do brány Matej Madleňák. V závere polčasu začínali byť aktívnejší smerom dopredu aj Ružomberčania. Pribrzdili ich však vynútené striedania Martina Regáliho a Alexandra Mojžiša. Navyše krátko po zmene strán dostal červenú kartu Ján Maslo.Chceli sme dať gól, len proste Slovan má svoju kvalitu. Keď ste o jedného menej, tak v druhom polčase to už bolo prakticky nemožné. Bolo to iba o tom, či nás Slovan zlomí alebo uhráme ten bod. Škoda, chceli sme vyhrať, ale zranili sa nám dvaja hráči. Bolo to dosť ťažké a ešte aj vylúčenie. Sme spokojní s bodom,“ skonštatoval ružomberský obranca.

V spomínanom ďalšom priebehu čelili oslabení Liptáci útokom hostí. Zblokovali niekoľko striel a viaceré úspešné zákroky si pripísal brankár Ivan Krajčírik, keď si poradil s hlavičkou, ktorú vyslal na bránu Ibrahim Rabiu, vyrazil nebezpečnú strelu Ivana Šaponjića smerujúcu k žrdi a v nadstavenom čase ho neprekvapil ani Uche Agbo zakončením smerujúcim spoza šestnástky pod brvno. Gólman tímu spod Čebraťa si po bezgólovej remíze pripísal štrnáste čisté konto v sezóne. Ivan nás podržal. Celú sezónu nás drží výbornými zákrokmi. Aj vďaka nemu dostávame málo gólov, ale ako hovorím, tí čo sme tam zostali, tak sme makali až do konca a získali sme ten bodík,“ povedal Matej Kochan.

Bod za remízu znamenal pre Slovan definitívne potvrdenie dvadsiateho titulu majstra Slovenska v klubovej histórii. Bezcenný rozhodne nie je ani pre Liptákov, ktorí sú momentálne so ziskom 53 bodov na priebežnom druhom mieste a za predpokladu, ak by Dunajská Streda nevyhrala nad Žilinou, už tento víkend môžu mať zaistenú medailovú pozíciu a účasť v pohárovej Európe.Určite sme spokojní s bodom, keďže sme hrali proti Slovanu štyridsať minút o jedného menej. Chceli sme vyhrať ten zápas, no škoda, nepodarilo sa. Podľa priebehu je to asi zaslúžený bod,“ dodal futbalista obliekajúci dres s číslom jedenásť.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK