23.4.2022

Preview: „Bude to boj o každý centimeter trávnika“

V nedeľu 24. apríla 2022 o 17:00 odohrá Ružomberok v Trnave siedme kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy s domácim Spartakom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Liptáci v minulom kole na svojom trávniku remizovali so Slovanom Bratislava 0:0. Pre hostí znamenal tento výsledok definitívne zaistenie majstrovského titulu a pre Ružu išlo taktiež o cenný bod do tabuľky. Zvlášť v situácii, keď bolo domáce mužstvo takmer celý druhý polčas v početnej nevýhode. Myslím si, že sme získali veľmi dôležitý bod. Hrali sme o jedného hráča menej, preto sme radi, že sme získali bod. Musím povedať, že vstup do zápasu sme si predstavovali trošku inak, ale postupom času sme sa v prvom polčase dostali do hry. Kontrolovali sme hru, mali sme držanie lopty. Šance sme si až tak nevytvárali a je pravda, že Slovan bol v prvom polčase nebezpečnejší. Druhý polčas ovplyvnilo vylúčenie Jána Masla a musím chlapcov vyzdvihnúť za to, že sme získali ten bod so Slovanom, s ktorým sme v bilancii našich vzájomných zápasov stále na rovnakej úrovni,“ zhodnotil šéf ružomberského realizačného tímu.

Futbal je kolektívny šport a pochvalu za obetavý výkon si zaslúžia všetci hráči. Od stretnutia so Slovanom sme ale spustili anketu pre fanúšikov „Náš hráč zápasu“ a prebiehať bude po domácich stretnutiach. V jej premiérovom vydaní hlasovala väčšina ružomberských priaznivcov za brankára Ivana Krajčírika. Gólmana, ktorý si pripísal už štrnáste čisté konto v aktuálnom ročníku vybrala do svojej ideálnej jedenástky aj športová redakcia TV Markíza, Fortuna liga opierajúca sa o oficiálne štatistiky ho vyhlásila za Hráča kola a zároveň naďalej zostal aj na čele ligového rebríčka Hitparády talentov. Sme veľmi radi. Aj naše interné hodnotenie bolo také, že Ivan bol muž zápasu, lebo mal dva veľmi dobré zákroky, ktorými nás podržal a tým pádom sme si z tohto zápasu odniesli bod. On ale podáva celú sezónu stabilné výkony a je našou oporou. Približoval sa mu Matej Kochan, ale aj obrana, aj výkon obidvoch hráčov súvisel s výkonom celého mužstva. Chalani boli ochotní a ťahali za jeden povraz,“ spokojne konštatoval Peter Struhár.

Ružomberok má na konte 53 bodov a patrí mu priebežná druhá pozícia. Mužstvo spod Čebraťa cestuje v nedeľu do Trnavy, kde si zmeria sily s domácim Spartakom, ktorému patrí s totožným bodovým ziskom tretie miesto. Pred štvrtou Dunajskou Stredou majú obidva kluby jedenásťbodový náskok. V predchádzajúcich troch doterajších vzájomných dueloch boli o niečo spokojnejší Liptáci. Doma si síce pripísali dve bezgólové remízy, no v Malom Ríme vyhrali 3:0. „Všade je deklarované, že je to zápas o druhé miesto. Do konca súťaže sú štyri kolá, takže je to dôležitý zápas, ale vnímame ho ako každý iný. S Trnavou máme trošku lepšiu bilanciu s tým, že raz sme už v Trnave získali tri body po veľmi dobrom výkone. Dúfam, že chalani budú dostatočne dobre pripravení aj na tento zápas, aby sme boli aj tentoraz v Trnave úspešní, aj keď vidíme, že Trnava sa teraz trošku vzchopila. Či výsledkovo aj herne sa dostáva z krízy, ktorú mala. Nečaká nás nič ľahké a bude to boj o každý centimeter trávnika,“ povedal tréner.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Jakub Tancik a Marek Zsigmund. Z dôvodu trestu za červenú kartu v uplynulom stretnutí nemôže jedno kolo odohrať ani Ján Maslo. Otázny je štart Mária Mrvu a Petra Ďungela. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela TV Dajto a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ten môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK