25.4.2022

Výsledky mládežníckych tímov

Mládežníci majú za sebou ďalší rušný týždeň s množstvom zápasov.

I. liga starší dorast (U19)

MFK Ružomberok – FC Nitra 2:0 (0:0)
Góly:
Zahradník, Nemček

I. liga mladší dorast (U17)

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:3 (0:2)
Gól RK: Mihályi

Marek Herčut (tréner MFK Ružomberok U17): Herne dominantný prvý polčas bohatý na šance z našej strany paradoxne vyšiel gólovo viac súperovi. Z dvoch rýchlych útokov premenil oba. Druhý polčas sme boli sterilní a a žiaľbohu to stačilo len na jeden gól. Chýbal nám väčší chtíč a emócia na obrat v zápase. Nemôžeš merať úspech pokiaľ si nikdy nezlyhal. V tejto myšlienke sme si to s chalanmi uzavreli.

FC Nitra – MFK Ružomberok 1:1 (0:0)
Gól RK: Szijjártó

Marek Herčut(tréner MFK Ružomberok U17): „Charakter prvého polčasu veľmi podobný tomu zo zápasu s Dunajskou Stredou. Hernú dominanciu sme prvých tridsať minút pretavili do troch čistých gólových šancí. Žiaľbohu opäť bezúspešne. V druhom polčase sa súper dostával do hry len zo štandardných situácii. Gól sme inkasovali po individuálnej chybe avšak chalani sa zomkli a verili v obrat. Podarilo sa nám už len vyrovnať a tak povzbudení kvalitným výkonom smerujeme k ďalším zápasom.“

I. liga mladší dorast (U16)

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 Dunajská Streda 2:0 (1:0)
Góly:
Mikušiak, Kollár

Miroslav Latiak(tréner MFK Ružomberok U16): „V krátkom čase sme odohrali tretí zápas. V domácom prostredí sme chceli vrátiť Dunajskej Strede smolnú prehru z úvodu jarnej časti. Od úvodného hvizdu sa hra odohrávala väčšinou medzi šestnástkami. My sme svojím zodpovedným prístupom v obrannej fáze nedovolili hosťom ohroziť našu bránu. Podarilo sa im to iba po štandardných situáciách. Nám sa podarilo streliť vedúci gól Mikušiakom po centrovanej lopte Michlíka. Na rozdiel od hostí sme si dokázali vypracovať ešte niekoľko gólových príležitostí, keď jednu z nich premenil Kollár. Sme radi, že sa nám tento náročný zápas podarilo zvládnuť a získať tri body. Chalanom chcem poďakovať za prístup k zápasu a pogratulovať k víťazstvu.“

FC Nitra – MFK Ružomberok 3:2 (0:0)
Góly RK: Žmijovský, Ambróz

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U16): Do Nitry sme cestovali s úmyslom pokúsiť sa získať tri body. Boli sme na víťaznej vlne, tak sme dúfali, že sa nám to podarí. Prvý polčas nebol z našej strany optimálny, napriek tomu sme mali viac gólových príležitostí ako domáci. Nepremenili sme aj pokutový kop. Do druhého polčasu sme vstúpili zle, keď sme hneď inkasovali. Našťastie sme do minúty vyrovnali Žmijovsķým po centri Bohunčáka. Potom sa hra prelievala z jednej strany na druhú. My sme si vypracovali niekoľko gólových príležitostí, ktoré sme však trestuhodne nepremenili. Po našich šanciach udrela Nitra kurióznym gólom. Nám sa podarilo 5 minút pred koncom vyrovnať Ambrózom z rohu. Bohužiaľ o chvíľku sme neboli dôrazní v správny čas v pokutovom území a bol z toho pokutový kop. Domáci ho premenili. My sme už nedokázali vyrovnať aj keď sa nám to skoro ešte podarilo. Prehra nás mrzí ale budeme sa snažiť ju odčiniť už ďalší zápas.

I. liga starší žiaci – nadstavba stred + východ (U15)

MFK Vranov nad Topľou – MFK Ružomberok 1:1 (1:0)
Gól RK:
Mrva

I. liga starší žiaci – nadstavba stred + východ (U14)

MFK Vranov nad Topľou – MFK Ružomberok 0:3 (0:2)
Gól
yJacko, Fecko, Kaliský

I. liga ženy – nadstavbová časť o titul

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok – Ľubochňa 2:1 (2:1)
Gól RK:
Žihlavníková

MFK Ružomberok – Ľubochňa – FC Union Nové Zámky 8:1 (7:0)
Góly RK: Maslová 2, Kovaliková, Malá, Hrúziková, Žihlavníková, Adamčiaková, Mastráková

I. liga dorastenky – WU19

MFK Ružomberok – Ľubochňa – FK Železiarne Podbrezová 10:1 (5:0)
Góly RK:
Ťapajáková 3, Žihlavníková 2, Húsková, Mikulková, Hudeková, J. Králiková, Budinská (z 11m)

FK Poprad – MFK Ružomberok – Ľubochňa 3:2 (2:0)
Góly RK:
J. Králiková 2

I. liga žiačky (WU15)

MFK Ružomberok – Ľubochňa – FK Železiarne Podbrezová 10:1 (5:1)
Góly RK:
Bobčeková 3, Bačkorová 2, Tarajová 2, Krúpová 2, Tokárová vl.

FK Poprad – MFK Ružomberok – Ľubochňa 2:4 (0:3)
Góly RK: Tarajová 2, Krúpová, Bobčeková

Prípravkári z kategórie U9 strávili uplynulý víkend na turnaji v Poľsku.

Naše najmladšie nádeje trénujú každú stredu o 17:00 na ZŠ Klačno. Pridať sa k nim môže aj vaše dieťa! Ak je narodené v rokoch 2015 alebo 2016 a chce hrať futbal za Ružomberok, kontaktujte šéftrénera prípraviek Róberta Hazuchu mailom roberthazucha7@gmail.com alebo na telefónnom čísle 0917 280 850. Chlapcov aj dievčatá radi privítame na tréningoch!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK