3.5.2022

Preview: V stredu nás čaká domáci duel so Žilinou

V stredu 4. mája 2022 o 17:00 odohrá Ružomberok domáci zápas ôsmeho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy so Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža predminulý víkend remizovala v Trnave 0:0 a so ziskom 54 bodov zostala na druhej pozícii. Rovnaký počet bodov má aj tretí Spartak, lenže Liptáci majú lepšie vzájomné súboje a druhí zostali aj po nekompletnom ôsmom kole, v ktorom futbalisti z Malého Ríma podľahli Slovanu Bratislava 0:1. S odstupom času sme si uvedomili, že je to veľmi dôležitý bod, ktorý sme získali aj vzhľadom k okolnostiam aké boli. Mali sme problém či už s chorými alebo zranenými hráčmi. Na horúcej pôde Trnavy sme získali dôležitý bod a sme veľmi vďační, lebo ten bod nám môže pomôcť ku konečnému druhému miestu,“ zhodnotil tréner.

Ružomberčania sa v tomto stretnutí museli vysporiadať s viacerými chýbajúcimi oporami aj s vynútenými striedaniami. Na druhej strane si vďaka tomu mohli pripísať prvý štart v najvyššej súťaži dorastenci Viktor Úradník a Adrián Macejko. Okolnosti v zápase nás prinútili reagovať. Povedali sme si, že podávajú dobré výkony v doraste a trénujú na našich tréningoch, sú súčasťou kádra, tak sme sa rozhodli ich tam dať. Priniesli nám v tom zápase behavosť, ochotu, aj mladícku dravosť. Celkom sme boli s nimi spokojní ako po striedaní vkročili do zápasu,“ pochválil Peter Struhár svojich zverencov.

Duel so Žilinou, ktorý sa mal pôvodne odohrať už v piatok, bol napokon z dôvodu nedostatočného počtu hráčov domáceho tímu preložený na stredu. Počas víkendu sa odohrali všetky zvyšné stretnutia ôsmeho kola a po remíze medzi Sereďou a Dunajskou Stredou si Liptáci definitívne zaistili prvú trojku a účasť v Európskej konferenčnej lige UEFA. Musím povedať, že je to krásne. Nejak sme o tom vedeli a keď nám cez víkend zahrali výsledky do kariet, tak až teraz sme si to naplno uvedomili aj s celým realizačným tímom, že sme mali také podobné pocity, keď sme si to na druhý deň vymieňali medzi sebou. Opadlo to a boli sme vedomí úspechu, ktorí nám už nik nezoberie. To, že budeme hrať v konferenčnej lige, bude pre našich mladých hráčov veľká skúsenosť,“ spokojne konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Stredajší súper MŠK Žilina má na svojom konte 33 bodov a patrí mu šiesta pozícia. Po uplynulom kole došlo pod Dubňom k trénerskej zmene, keď trénera Petra Černáka dočasne nahradili doterajší asistenti Ivan Belák a Viktor Pečovský. Ružomberok v doterajších troch tohtosezónnych vzájomných dueloch zdolal Šošonov 2:0, 5:1 a opäť 2:0. Vieme, že zápasy so Žilinou nám vyšli aj keď musím povedať, že jeden zápas bol taký, že sa to lámalo. Keby Žilina premenila šancu, tak mohol byť vývoj úplne iný, ale musíme si na nich dávať pozor. Zápasy vyzerali dosť jednoznačne čo sa týka výsledku, myslím si, že ten v Žiline aj čo sa týka hernej stránky, ale Žilina určite príde s cieľom získať u nás body a bude nám to určite znepríjemňovať aj preto, lebo si myslím, že boli nespokojní, že už druhýkrát sme preložili zápas. Nebolo to ale preto, že by sme chceli niečo prekladať. Taká situácia nastala v našom klube a museli sme na to reagovať. Myslím si, že stredajší zápas môže byť veľmi zaujímavý,“ povedal ružomberský lodivod.

Pred domácim súbojom trápia mužstvo spod Čebraťa zdravotné problémy viacerých hráčov. Navyše kvôli deviatej žltej karte nemôže najbližší duel odohrať ani Martin Regáli. Chlapci sa pomaly rozbiehajú v tréningu. Dúfam, že nás nepostihnú ďalšie ťažkosti, ale určite nebude k dispozícii ešte Matej Kochan a dlhodobejšie sú zranení Martin Boďa, Samuel Šefčík, Marek Zsigmund a Jakub Tancik. Otázny je Jakub Rakyta. Myslím si, že zase bude zostava trošku oklieštená,“ priblížil situáciu v tíme Peter Struhár.

Aktuálne ceny vstupeniek, informácie o zľavnených vstupenkách ako aj o voľných vstupoch, nájdete TU. Vstupenky do sektorov pre domácich divákov si môžete kúpiť aj v predpredaji TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela televízia Nova Sport a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK