9.5.2022

Výsledky mládežníckych tímov

Prinášame vám súhrn výsledkov mládežníckych tímov z minulého týždňa.

I. liga starší dorast (U19)

FK Senica – MFK Ružomberok 2:0 (0:0)

I. liga mladší žiaci – stred (U13)

FK Železiarne Podbrezová – MFK Ružomberok 1:3
Góly RK: Kubačka, Fula, Hoferica

I. liga mladší žiaci – stred (U12)

FK Železiarne Podbrezová – MFK Ružomberok 4:21

I. liga ženy

MŠK Žilina – MFK Ružomberok – Ľubochňa 2:1 (0:1)
Gól RK: Kovaliková

I. liga dorastenky (WU19)

MFK Ružomberok – Ľubochňa – FK Železiarne Podbrezová  12:0 (5:0)
Góly:
Húsková 3, E. Králiková 3, Margetová vl., Ogureková, Mikulková, Latiaková, Aneta Straková, Žihľavníková

I. liga žiačky (WU15)

MFK Ružomberok – Ľubochňa – FK Železiarne Podbrezová 14:0 (2:0)
Góly:
Krúpová 8, Tarajová 2, Michalicová, Bobčeková, Fajtová, Lauková

U16 sa zúčastnila Memoriálu Petra Dubovského

Cez víkend si futbalová verejnosť pripomenula 50rokov od narodenia výborného futbalistu Petra Dubovského, ktorý žiaľ tragicky prišiel o život už v roku 2000. V hlavnom meste sa pri príležitosti výročia konal Memoriál Petra Dubovského a zúčastnili sa ho aj naši chlapci z mladšieho dorastu doplnení o starších žiakov.

V utorok poobede prišla z Bratislavy pozvánka na memoriál Petra Dubovského. Veľa klubov odmietlo účasť pre chýbajúcich hráčov. My sme mali podobný problém, keď si hráči plnili reprezentačné povinnosti alebo boli chorí. Napriek tomu sme sa rozhodli prikývnuť na účasť. Predsa nemáme každý deň možnosť konfrontácie so súpermi ako je Slavia Praha alebo Górnik Zabrze plus domáci Slovan. Mužstvo sme doplnili o šiestich hráčov z kategórie U15. Napriek tomu, že sme na turnaji prehrali so Slaviou Praha aj Slovanom Bratislava a remizovali s Górnikom Zabrze, hodnotím túto skúsenosť pozitívne. Bola to pre nás vysoká škola futbalu. Chalani si do sýtosti zahrali a získali kopec skúseností. Mladší hráči z U15 si vyskúšali čo obnáša dorastenecký futbal proti Top mužstvám. Svojimi výkonmi nás celkom potešili. O tom, že sme na turnaji neboli do počtu svedčí aj fakt, že náš hráč Lukáš Dvorský bol vyhlásený za najlepšieho hráča turnaja. Chalanom chceme poďakovať za prístup na celom turnaji,“ zhodnotil tréner ružomberskej „šestnástky“ Miroslav Latiak.

U11 bola na turnaji v Poľsku

Najstaršia prípravka strávila víkend na turnaji v poľskom Krakove. Ružomberské mladé nádeje si zmerali sily s rovesníkmi z SFC Opava, KS Zakopane, Pogon Krakov, Górnik Libiaz, AP Wieliczka, Hutnik Krakov, Ruch Chorzow, Progres Krakov a Orzel PW.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK