20.5.2022

Preview: V sobotu sa doma rozlúčime s úspešnou sezónou

V sobotu 21. mája 2022 o 17:00 odohrá Ružomberok domáci zápas posledného desiateho kola nadstavbovej časti Fortuna ligy so Sereďou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v minulom kole zvíťazila na Žitnom ostrove nad domácou Dunajskou Stredou gólmi Martina Regáliho, Alexandra Mojžiša a Tomáša Bobčeka 3:2. Do Dunajskej Stredy sme išli so zámerom vyhrať a to sa nám podarilo. Padlo päť gólov a teší nás, že my sme boli to mužstvo, ktoré strelilo tri. Boli sme efektívni a veľmi sa z toho teším,“ spokojne konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Liptáci víťazstvom zaokrúhlili svoj bodový zisk na šesťdesiat bodov a definitívne si zaistili striebornú ligovú pozíciu. Je to veľmi dobre pre náš klub, že už predčasne sme si zaručili druhé miesto. Myslím si, že si to zaslúžime za robotu, ktorú všetci v klube robíme a hlavne si to zaslúžia naši hráči. Vytvorili sme fakt dobrú partiu. Môžeme sa pomaly chystať na dovolenky a následne potom sa dobre pripraviť na Európu, na ligu a na pohár,“ predostrel plány Peter Struhár.

Tento týždeň sa definitívne potvrdilo aj to, že hlavný tréner Peter Struhár spolu s asistentom Petrom Tomkom budú viesť mužstvo aj v nasledujúcom ročníku. Som veľmi rád, že celý realizačný tím zostane pokope, plus by mal do neho prísť ďalší človek. Sme veľmi radi, že klub nám dal možnosť pokračovať v nezmenenom zložení. Teraz bude na nás dobre sa pripraviť a udržať chlapcov v ich výkonnosti, aby sme boli dobre pripravení na ďalšiu sezónu,“ povedal tréner.

Ružomberčania sa rozlúčia so sezónou domácim duelom so Sereďou. Aktuálny súper má na svojom konte 39 bodov a sezónu ukončí na piatom mieste, no kvôli nesplneným licenčným kritériám končí svoju púť v najvyššej súťaži. Mužstvo spod Čebraťa má s týmto klubom v prebiehajúcom ročníku priaznivú bilanciu, keď s ním zaznamenalo víťazstvá raz 3:2 a dvakrát 3:1.

Tím chce ukončiť peknú sezónu výhrou, no rozhodne sa nemôže spoliehať na predchádzajúce výsledky, ani na aktuálne problémy Serede. Teší nás, že sme trikrát zvíťazili. Musíme si povedať, že to neboli ľahké zápasy. Vždy sa to niekde lámalo a až potom pribúdali góly, ktoré sme strelili. Vieme, že Sereď má určité problémy, ale hráči sú profesionáli. Každý jeden hráč aj keď už vie, že bude končiť v tom klube, určite hrá za nejaké prémie, hrá za seba, bude sa chcieť ukázať, možno predať. My sa nebudeme pozerať na problémy Serede, ale budeme sa musieť pripraviť na to, aby sme boli dobre nastavení v hlavách a možno aby sme si vyskúšali nejaké alternatívy aj do budúcna,“ vysvetlil Peter Struhár.

Hráčom po stretnutí odovzdajú strieborné medaily futbalové legendy Antonín Panenka, Karol Dobiaš a Jozef Chovanec. Klub pre fanúšikov pripravil viaceré lákadlá. O 50% lacnejšie vstupné, občerstvenie v podobe jedného piva, prípadne kofoly zadarmo a každý kto sa zúčastní stretnutia, bude mať predkupné právo na vstupenky na domáci zápas prvého predkola Európskej konferenčnej ligy UEFA. „Chcem fanúšikov poprosiť aby sa prišli rozlúčiť s úspešnou sezónou v čo najväčšom počte, lebo chalani si to zaslúžia. Bolo by veľmi pekné hrať pred veľmi dobrou kulisou, aby vedeli, že naši fanúšikovia sú s nami a aby aj vzťah s fanúšikmi bol čo najlepší,“ pozval tréner fanúšikov na záverečný duel.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do ligového súboja zasiahnuť Martin Boďa, Matej Kochan, Samuel Šefčík, Jakub Tancik a Marek Zsigmund. Pozvánku na zápas so Sereďou nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: TASR, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK