22.5.2022

Jedenástka Fortuna ligy 2021/22 aj s našou účasťou

Deň po skončení nadstavbovej časti Fortuna ligy sa uskutočnil galavečer Jedenástka sezóny Fortuna ligy. Na slávnostnom vyhlásení mal zastúpenie aj náš klub.

V ideálnej jedenástke minulej sezóny sa umiestnili traja ružomberskí futbalisti – obrancovia Lukáš Fabiš a Matej Madleňák a útočník Martin Regáli. Rovnako trojnásobné zastúpenie sme mali aj v ideálnej jedenástke talentov, kde nechýbali brankár Ivan Krajčírik, stredopoliar Filip Lichý a útočník Tomáš Bobček.

Kráľom strelcov je Jakub Kadák z Trenčína a tento futbalista získal aj ocenenie objav sezóny. Náš nominovaný útočník Martin Boďa obsadil v uvedenej kategórii tretiu pozíciu. Za najlepšieho trénera bol vyhlásený Vladimír Weiss st. zo Slovana Bratislava a najlepším hráčom sezóny sa stal Vladimír Weiss ml. taktiež z bratislavského Slovana. Najlepším rozhodcom je Ivan Kružliak a za najlepšieho asistenta bol vyhlásený Branislav Hancko. Cena Fair play pre najslušnejší tím putovala do Liptovského Mikuláša.

Okrem tradičných kategórií boli udelené aj špeciálne ocenenia. Hráčom, ktorý skóroval v lige v najstaršom veku sa stal v drese Michaloviec náš bývalý hráč Igor Žofčák. Aj ocenenie pre hráča s najvyšším dosiahnutým počtom štartov v slovenskej najvyššej súťaži sa týkalo nášho bývalého futbalistu, keďže Tomáš Ďubek zo Zlatých Moraviec s prehľadom prekonal doterajší rekord 422 štartov, z toho 315 si pripísal počas pôsobenia v Ružomberku. Po prvýkrát bola udelená aj cena fanúšika – Osobnosť Fortuna ligy 2021/22 a fanúšikovia vybrali trnavského zástupcu Martina Škrtela. Náš brankár Ivan Krajčírik skončil v ankete na druhom mieste.

Zdroj: fortunaliga.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK