23.5.2022

Ján Maslo, Štefan Gerec a Matej Kochan s novými zmluvami

Predstavitelia futbalového klubu MFK Ružomberok sa dohodli na nových zmluvách s tromi oporami tímu – obrancom Jánom Maslom, útočníkom Štefanom Gerecom a stredopoliarom Matejom Kochanom.

Defenzívny futbalista Ján Maslo je vo veku 36-rokov jednoznačne najskúsenejším mužom nielen ružomberských zadných radov, ale aj celého kádra. S futbalom začínal v Dlhej nad Oravou, odkiaľ v roku 2001 prestúpil do Ružomberka, kde prešiel mládežníckymi tímami a následne sa stal stabilnou súčasťou seniorského mužstva. V roku 2011 prestúpil do ukrajinského FC Volyn Luck, kde pôsobil do roku 2014, kedy sa jeho druhou zahraničnou zastávkou stal kazašský klub FC Šachťor Karagandy. Vo februári 2015 sa vrátil pod Čebrať, kde pôsobí do dnes a na základe novej zmluvy sa tím bude môcť spoľahnúť na skúsenosti svojho kapitána ešte minimálne jednu sezónu.

29-ročný útočník Štefan Gerec taktiež prišiel do centra dolného Liptova v mládežníckom veku, keď v roku 2008 prestúpil z Ľubochne. Ako kmeňový hráč Ružomberka absolvoval v minulosti hosťovania v Dunajskej Strede, Podbrezovej a Liptovskom Mikuláši. Od návratu z posledného hosťovania v lete 2017 je stabilnou súčasťou A mužstva. Ofenzívny futbalista predĺžil pôsobenie v našom klube o ďalšie dve sezóny.

Stredopoliar Matej Kochan je odchovancom Podbrezovej, odkiaľ prestúpil pod Čebrať v lete 2017. Kariéru šikovného futbalistu viackrát pribrzdili veľmi nepríjemné dlhodobé zranenia. Najmä v posledných dvoch sezónach už ale mohol v oranžovom drese naplno ukázať svoju kvalitu. V aktuálnom ročníku svoje výkony vo Fortuna lige korunoval šiestimi gólmi a tromi asistenciami. 29-ročný stredopoliar zostáva aj naďalej súčasťou mužstva spod Čebraťa.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK