3.6.2022

Naši hráči boli pri víťazstve SR “21“

V piatok 3. júna 2022 odohrala slovenská „dvadsaťjednotka“ na Malte posledný kvalifikačný duel s tamojšími rovesníkmi. Klub spod Čebraťa mal v stretnutí viacnásobné zastúpenie.

Za tím SR “21“ nastúpili v základnej zostave brankár Ivan Krajčírik a stredopoliar Filip Lichý. Práve druhý spomínaný hráč mohol v 6. minúte poslať hostí do vedenia, keď nebezpečne zblokoval odkop maltského gólmana, ktorý však v poslednej chvíli stihol odčiniť svoje zaváhanie a chytil loptu smerujúcu do brány. Po šiestich minútach strelu Kováčika spoza šestnástky zblokoval obranca na rohový kop. Túto štandardnú situáciu si futbalisti spod Tatier zopakovali a po druhom rohu trafil Pokorný brániaceho domáceho hráča. V 22. minúte mieril Lichý len do bočnej siete. Po chvíli sa ten istý futbalista ocitol v ďalšej šanci, no loptu nezasiahol podľa svojich predstáv a usmernil ju vedľa vzdialenejšej žrde. V 25. minúte Galčík vystrelil spoza veľkého vápna tesne vedľa. Po troch minútach si Krajčírik pripísalúspešný zákrok, keď chytil strelu Zammita. V 30. minúte Strelec v obrovskej príležitosti prudko vypálil nad brvno. Po deviatich minútach Strelec z uhla vystrelil na bránu, ale jeho zakončenie vyrazil Sylla. V 42. minúte Lichý zoči-voči brankárovi namieril nad brvno. Po dvoch minútach prišiel trest za nepremenené šance, keď si Attard nabehol na center z pravého krídla a hlavou otvoril skóre – 1:0. V nastavenom čase vybehnutý Sylla zblokoval Kadákove zakončenie z uhla na rohový kop. Galčíkov center od rohovej zástavky si našiel cestu k Pokornému a ten strelou od žrde vyrovnal na 1:1.

V 49. minúte Mesíkovu hlavičku po rohovom kope nebezpečne tečoval na vlastnú bránu Dimechi a výborný zákrok predviedol Sylla. Po trinástich minútach Kaprálik spoza šestnástky minul bližšiu žrď. V 63. minúte prišiel do hry Tomáš Bobček, keď na trávniku nahradil Dávida Strelca. Po dvanástich minútach sa ružomberský útočník dostával do šance, no do jeho strely sa hodili dvaja brániaci hráči. V 78. minúte opustil hraciu plochu Filip Lichý, keď ho vystriedal Sebastián Nebyla, ktorého zakončenie ihneď po príchode na trávnik sa obtrelo o brvno. Po minúte Bobček hlavičkoval tesne nad. V 81. minúte nastúpil Adam Tučný, ktorý nahradil Jakuba Kadáka. Po štyroch minútach dostal Garzia po druhej žltej karte zákonite aj kartu červenej farby a výber Malty dohrával v početnej nevýhode. V 88. minúte vybojoval Tučný priamy kop, z ktorého Goljan nebezpečne vypálil pod brvno a Sylla vyrazil strelu na rohový kop. Po dvoch minútach Obert vystrelil spoza veľkého vápna nad bránu. V druhej minúte nadstaveného času Goljan našiel centrom z ľavej strany Iľka, ktorý sa hlavou postaral o obrat skóre – 1:2. Iľko sa presadil aj v závere nadstaveného času, kedy uzavrel skóre na konečných 1:3.

Slovenská futbalová reprezentácia do dvadsaťjeden rokov na záver kvalifikácie zdolala rovesníkov z Malty 3:1 a z druhého miesta v skupine postúpila do baráže o účasť na Majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie. Viac informácií o stretnutí nájdete TU.

Foto: futbalsfz.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK