6.6.2022

Začala sa príprava, už čoskoro nás čaká európska výzva

V pondelok 6. júna 2022 sa začala príprava ružomberského seniorského tímu na novú sezónu. Po úspešnom minulom ročníku so ziskom ligového striebra sa Ruža už na začiatku júla predstaví v Európskej konferenčnej lige UEFA a v polovici budúceho mesiaca vstúpi do Fortuna ligy 2022/23.

Úvodné prípravné stretnutie je naplánované 15. júna o 17:00 s Humenným. O mieste konania tohto stretnutia vás budeme priebežne informovať. Následne v dňoch od 17. do 23. júna mužstvo absolvuje sústredenie v Rakúsku, kde odohrá prípravné zápasy s rakúskym SKU Amstetten a s nemeckou Fortunou Düsseldorf. Po návrate zo sústredenia si hráči vo štvrtok 30. júna na ružomberskom štadióne zmerajú sily s poľským klubom GKS Katovice.

Po týždni, vo štvrtok 7. júla, čaká Ružu úvodný duel prvého predkola Európskej konferenčnej ligy UEFA a 14. júla je na programe odvetný zápas. Začiatok nového ročníka Fortuna ligy je naplánovaný na víkend 16. - 17. júla 2022. Súpera v Európskej konferenčnej lige spoznáme 14. júna 2022. Príprava bude krátka. Musíme sa dobre pripraviť na prvé predkolo. Krátkodobý cieľ bude aby sme ho zvládli. Zameriame sa hlavne na herné a systémové veci,“ prezradil hlavný tréner A mužstva Peter Struhár.

Oproti jarnej časti mužstvo posilnili stredopoliari Adam Morong zo Serede a Adam Tučný z Trenčína, z hosťovania v Bardejove sa vrátil Michal Dopater. Naopak, Timotej Múdry odišiel na hosťovanie do Zlatých Moraviec. „Sme spokojní. Manažment v klube spravil veľmi dobrú robotu. Ak nám vyjdú ešte nejaké mená, ktoré máme vytypované, tak budem veľmi spokojný,“skonštatoval tréner a vyjadril sa aj k Adamovi Tučnému a Adamovi Morongovi: „Obidvaja sú veľmi kvalitní ofenzívni hráči. Jeden je mladší, ktorý má veľmi dobrú techniku, je ľavák. Na druhej strane Adam Morong už má vlastné skúsenosti. Takže v európskej súťaži budeme od neho chcieť, aby to preukázal na ihrisku. Sú použiteľní na viacerých postoch.“

Do realizačného tímu pribudol videoanalytik Marek Herčut, ktorý v práve skončenej sezóne viedol ako hlavný tréner ružomberský mladší dorast U17. Aký bude rozdiel v terajšej letnej príprave oproti príprave spred roka?„Bude podobná, ale bude o to ľahšia, že už sme si prešli tými vecami. Teraz sme ich možno trošku vyšperkovali tým, že sme prehodili obsahovú stránku jednotlivých tréningov, ale myslím si, že tam budú trošku detailnejšie veci s tým, že sa nám zväčšil realizačný tím a tým pádom budeme môcť lepšie pracovať. Prichádza k nám Marek, takže sa veľmi tešíme, že rozloženie úloh a hráčov bude detailnejšie. Bude mať nastarosti videoanalýzy, bude nám dávať údaje a bude zapojený do tréningového procesu,“povedal Peter Struhár.

Na prvý tréning sa nedostavili Ivan Krajčírik, Jakub Luka, Filip Lichý, Adam Tučný, Viktor Úradník, Tomáš Bobček a Martin Regáli, ktorí sú momentálne v reprezentačných výberoch. Zo zdravotných dôvodov netrénovali Jakub Rakyta, Samuel Šefčík, Marek Zsigmund a Martin Boďa. Oliver Luterán sa k mužstvu pripojí pozajtra.

Na úvodnom tréningu trénovali:

Dominik Ťapaj, Tomáš Frühwald, Branislav Sokol, Alexander Mojžiš, Ján Maslo, Mário Mrva, Matej Madleňák, Lukáš Fabiš, Alexander Selecký, Matúš Krištof, Adam Morong, Kristóf Domonkos, Matej Kochan, Adrián Macejko, Jakub Tancik, Michal Dopater, Martin Rymarenko, Štefan Gerec

Program letnej prípravy:

06. 06. 2022 začiatok prípravy
15. 06. 2022 o 17:00 MFK Ružomberok – FK Humenné
18. 06. 2022 o 18:00 SKU Amstetten – MFK Ružomberok (Rakúsko)
22. 06. 2022 o 18:00 Fortuna Düsseldorf – MFK Ružomberok (Rakúsko)
30. 06. 2022 MFK Ružomberok – GKS Katovice (Ružomberok)

Zoznam potenciálnych súperov v prvom predkole Európskej konferenčnej ligy:

Flora Tallin (Estónsko), Shkendija Tetovo (Macedónsko), FC Riga (Lotyšsko), Alashkert FC (Arménsko), Olimpija Ľubľana (Slovinsko), KuPS Kuopio (Fínsko), CS Fola Esch (Luxembursko), Buducnost Podgorica (Čierna Hora), Dinamo Tbilisi (Gruzínsko), Mura Murska Sobota (Slovinsko), KF Laci (Albánsko), FC Drita (Kosovo), Dinamo Minsk (Bielorusko), B36 Torshavn (Faerské ostrovy), FK Liepaja (Lotyšsko), Petrocub Hincesti (Moldavsko), Europa FC (Gibraltár), Partizani Tirana (Albánsko), Breidablik (Island), HB Torshavn (Faerské ostrovy), Gzira United (Malta), Milsami Orhei (Moldavsko), Kauno Zalgiris (Litva), Bala Town (Wales), Tre Penne (San Maríno), St. Josheps FC (Gibraltár), Crusaders Belfast (Severné Írsko), Pogon Štetín (Poľsko), Lechia Gdansk (Poľsko)

ZDIEĽAJ ČLÁNOK