7.6.2022

Na výhre SR “21“ sa gólom podieľal aj Adam Tučný

Po výhre v kvalifikačnom zápase na Malte, ktorým si slovenská „dvadsaťjednotka“ zaistila baráž o účasť na záverečnom šampionáte, odohral tento reprezentačný výber v Senci prípravné stretnutie s Rumunskom.

Z členov ružomberského kádra nastúpili v základnej zostave stredopoliari Filip Lichý a Adam Tučný, ktorý k nám prišiel po skončení minulej sezóny z Trenčína. V 8. minúte vystrelil Miculaescu spoza šestnástky, no Ludha vyrazil jeho strelu. Po deviatich minútach si Tučný nabehol na Malého center a strelou k žrdi otvoril skóre – 1:0. V 23. minúte to skúšal z uhla aj Lichý, lenže tiesnený nevystrelil dostatočne razantne na to, aby prekonal súperovho brankára. Vzápätí na opačnej strane Marković obišiel Ludhu a vyrovnal na 1:1. V 33. minúte sa hostia postarali o obrat skóre, keď Markovićovu vyrazenú strelu pohotovo dokopol do brány Corbu – 1:2.

Do druhého dejstva nastúpil slovenský výber bez vystriedaného Filipa Lichého. Ihneď po zmene strán sa druhýkrát v stretnutí strelecky presadil Marković – 1:3. Domáci následne zvýšili svoju aktivitu, z čoho v 53. minúte pramenil pokutový kop a ten s prehľadom premenil Vojtko – 2:3. Po dvoch minútach Tučný spoza veľkého vápna mieril nad brvno. Následne došlo k veľkému prestriedaniu v tíme spod Tatier. Slovensko naďalej obliehalo útočnú polovicu a snažilo sa o vyrovnanie. V 79. minúte bol vystriedaný Adam Tučný. Už po minúte sa v šestnástke najlepšie zorientoval Kelemen a strelil zaslúžený vyrovnávajúci gól na 3:3. V 83. minúte Kaprálik pekným lobom prekonal brankára a otočil skóre na 4:3. Po šiestich minútach zahrávali Rumuni rohový kop a našli pred bránou Farcasa, ktorého strelu v obrovskej šanci chytil Belko. V závere mohol Ďatko zveľadiť slovenský náskok, no brankár vyrazil jeho strelu. Slovensko v prípravnom stretnutí vyhralo nad Rumunskom 4:3. Viac informácií o zápase nájdete TU.

Foto: futbalsfz.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK