28.6.2022

Jakub Luka hral za SR “19“ na ME 2022

Slovenská futbalová reprezentácia do devätnásť rokov sa predstavila na Majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie, ktoré sa konajú na Slovensku. Náš klub na tomto podujatí zastupoval obranca Jakub Luka.

Mladí futbalisti spod Tatier štartovali v skupine s Francúzskom, Talianskom a Rumunskom. Slovenský výber na úvod nestačil na favorizované Francúzsko, ktorému podľahol 0:5, následne prehral aj s Talianskom 0:1 a v záverečnom súboji skupiny vyhral nad Rumunskom po presnom zásahu Adama Grigera 1:0.

Vďaka spomínanej výhre obsadil v skupine tretiu pozíciu, ktorá síce neznamenala postup do semifinále Európskeho šampionátu, ale dávala Slovákom možnosť zabojovať v stretnutí s Rakúskom o účasť na Majstrovstvách sveta 2023 tejto vekovej kategórie. V tomto súboji slovenská „devätnástka“ zvíťazila gólom Samuela Kopáska 1:0 a tak obsadila na ME konečné piate miesto, znamenajúce miestenku na svetovom šampionáte.

Jakub Luka odohral v prvých dvoch stretnutiach plný počet minút, do duelu s Rumunskom nastúpil v nadstavenom čase a v súboji s Rakúskom hral do 57. minúty. Viac informácií o zápasoch nájdete TU.

Foto: futbalsfz.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK