6.7.2022

Preview: Vstupujeme do Európskej konferenčnej ligy UEFA

Vo štvrtok 7. júla 2022 o 18:30 odohrá Ružomberok na svojom štadióne úvodný zápas prvého predkola Európskej konferenčnej ligy UEFA s litovským klubom FK Kauno Žalgiris. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža na záver pomerne krátkej letnej prípravy pred týždňom doma prehrala s Katovicami 0:2. Čo bude treba zlepšiť oproti generálke?Zajtra určite nebude také teplo, ako bolo, takže pohyb po celom trávniku, väčšie nasadenie hráčov. Musíme byť agresívnejší v osobných súbojoch, aby sme na domácom trávniku vedeli pritlačiť Žalgiris, aby z toho pramenili ich chyby a aby sme z toho vedeli skórovať,“ prezradil tréner.

Liptáci majú za sebou vydarenú minulú sezónu, v ktorej získali striebornú pozíciu vo Fortuna lige a vďaka tomu vstupujú ešte pred štartom nového ligového ročníka do Európskej konferenčnej ligy UEFA, kde zabojujú o ďalší postup s litovským klubom FK Kauno Žalgiris. Tomuto tímu patrí v lige hranej systémom jar-jeseň so ziskom 26 bodov priebežná šiesta pozícia, no momentálne ťahá spolu s pohárovým stretnutím sériu šiestich zápasov bez prehry. Aké sú pocity pred úvodným súbojom? „Veľmi sa tešíme. Je to pre nás skúsenosť s Európou. Budeme hrať proti mužstvu s možno iným herným štýlom, s inou mentalitou. Z tohto hľadiska sa na to veľmi tešíme a aj celá príprava smerovala k tomuto prvému zápasu,“ povedal Peter Struhár.

Odveta v Litve bude na programe vo štvrtok 14. júla 2022 o 18:00 SEČ (19:00 tamojšieho času). Pred odvetou treba doma uhrať čo najlepší výsledok. Veríme, že k nemu pomôžu hráčom aj fanúšikovia. „Divákov veľmi rád pozvem na zápas, lebo chalani si to zaslúžia za celú sezónu. Budeme veľmi radi ak prídu v čo najväčšom počte a bude ich aj počuť,“pozval šéf realizačného tímu na zápas ružomberských priaznivcov. Vstupenky na domáce stretnutie sa dajú kúpiť aj teraz v online predpredaji TU a budú sa dať kúpiť aj v pokladni pri vstupe na východnú tribúnu vo štvrtok od 8:00 do 12:00 a od 17:00 do šesťdesiatej minúty zápasu.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do štvrtkového súboja zasiahnuť Samuel Šefčík, Marek Zsigmund a Martin Boďa. Pozvánku na zápas s klubom FK Kauno Žalgiris nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela RTVS Šport a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK