8.7.2022

Štefan Gerec: „Pred zápasom by sme brali výsledok 2:0“

Ruža vstúpila do prvého predkola Európskej konferenčnej ligy UEFA domácim víťazstvom nad litovským klubom FK Kauno Žalgiris 2:0. Po stretnutí predstúpil pred prítomných novinárov autor druhého ružomberského gólu Štefan Gerec.

V úvode mali prvú šancu hostia, keď Ivan Krajčírik podržal svoje mužstvo a vyrazil nebezpečnú hlavičku Gratasa Sirgedasa. Rušno bolo aj po následnom rohovom kope. Potom prebrali iniciatívu Ružomberčania a v 13. minúte si loptu Mateja Madleňáka upratal do vlastnej brány Linas Pilibaitis. Každému mužstvu pomôže keď strelí prvý gól. Opadla z nás nervozita a hrali sme svoj futbal. Škoda, že sme nepremenili viac šancí,“ spomenul si futbalista obliekajúci dres s číslom pätnásť.

V ďalšom priebehu si mužstvo spod Čebraťa vypracovalo viaceré šance, no na druhý presný zásah si muselo počkať do 68. minúty, kedy po centri Lukáša Fabiša pohotovo hlavičkoval do siete Štefan Gerec. Získali sme loptu na kraji. Lukáš Fabiš mi to krásne nacentroval medzi stopérov a mne stačilo už len trafiť bránu,“ opísal ružomberský útočník svoj gólový moment.

V ďalšom priebehu mohli Liptáci ešte navýšiť svoj náskok pred odvetou, ktorá sa odohrá budúci štvrtok v Litve, lenže tiesnený Filip Lichý po rohovom kope namieril tesne nad brvno a Marko Kelemen po centri od Lukáša Fabiša hlavou minul vzdialenejšiu žrď. „Pred zápasom by sme určite brali výsledok 2:0, no po tých šanciach, ktoré sme mali, to mohlo skončiť aj vyšším rozdielom,“ skonštatoval Štefan Gerec.

Na štadión si tentokrát našlo cestu 2 229 divákov. Fanklub Concordia 1906 predviedol vo svojom sektore výborný výkon a k fandeniu sa neraz pridal aj zvyšok štadióna. Hralo sa nám lepšie, ako keby tu nik nebol. Povzbudzovali nás, dávali nám viac energie do hry, takže som rád, že prišli,“ pochválil fanúšikov ofenzívny futbalista.

Budúci štvrtok 14. júla 2022 o 18:00 SEČ (tamojšieho času o 19:00) sa v litovskom meste Marijampolé odohrá odvetný duel. Ruža bude cestovať do pobaltského štátu s dvojgólovým náskokom. Na jednej strane je to dobrá východisková pozícia, no zároveň ešte stále nie je definitívne rozhodnuté a obozretnosť je na mieste. Budeme si musieť dávať pozor na rýchle protiútoky. Dobre bránili, keďže hrali na piatich obrancov a využívali rýchle protiútoky,“ dodal na záver Štefan Gerec.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK