11.7.2022

Mládežnícke výbery posilnia viacerí futbalisti

Pred štartom novej sezóny prišlo do Ružomberka aj niekoľko mládežníckych hráčov.

Starší dorast U19 doplní Tobias Bujňaček. Sedemnásťročný stredopoliar začínal s futbalom v Lipanoch, odkiaľ v lete 2016 prestúpil do Michaloviec. Po šiestich rokoch strávených v klube zo Zemplína vedú jeho ďalšie kroky do centra dolného Liptova.

Ďalšou posilou pre ružomberský dorast je šestnásťročný stredopoliar Leopold Mizerák, ktorý odštartoval svoju mládežnícku kariéru v Leviciach, odkiaľ pred dvomi rokmi prestúpil do Dunajskej Stredy. Rovnako ako aj Tobias Bujňaček, podpísal s klubom spod Čebraťa profesionálny kontrakt.

Z Dunajskej Stredy do Ružomberka zamieril aj ďalší šestnásťročný hráč Lukáš Klima. Perspektívny útočník je odchovancom Partizána Bardejov a uplynulú sezónu strávil v Dunajskej Strede.

Pod Čebraťom bude od novej sezóny pôsobiť aj pätnásťročný obranca Maximilian Smolko z Vranova nad Topľou, ktorý je súčasťou slovenského reprezentačného výberu do pätnásť rokov.

Štrnásťročný stredopoliar Adam Ravas doteraz pôsobil v mládežníckych tímoch klubov TJ Družstevník Letničie, TJ Nafta Gbely, MFK Skalica a FK Senica.

Pätnásťročný brankár Boris Blaško prichádza do centra dolného Liptova z Tatranu Prešov.

Mládežnícku defenzívu vystuží pätnásťročný obranca Martin Valigura, ktorý je odchovancom Tatranu Prešov, pričom aj pre neho bol do tohto leta klub zo Šariša jeho zatiaľ jediným pôsobiskom.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK