13.7.2022

Preview: „Náš cieľ je jasný“

Vo štvrtok 14. júla 2022 o 18:00 SEČ (19:00 tamojšieho času) odohrá Ružomberok v litovskom meste Marijampole odvetu prvého predkola Európskej konferenčnej ligy UEFA s tímom FK Kauno Žalgiris. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom A mužstva Petrom Struhárom a aj s kapitánom tímu Jánom Maslom.

Ruža v prvom súboji doma zvíťazila nad aktuálnym súperom 2:0, keď si loptu od Mateja Madleňáka vrazil do vlastnej brány súperov obranca a druhý presný zásah Liptákov pridal po zmene strán Štefan Gerec. Máme relatívne dobrý výsledok z prvého zápasu, ale nechceli sme sa sem prísť zakopať. Chceme hrať aktívne a pokúsime sa postúpiť,“ predostrel plány ružomberský kapitán.

K slovám Jána Masla sa pridal aj lodivod tímu spod Čebraťa: Veľmi sa tešíme na zápas. Sme plní očakávania, ale chceme pokračovať v tej hre, ktorú sme predvádzali u nás doma a chceme hrať aktívne aj u súpera,“ povedal Peter Struhár.

Ružomberská výprava si plne uvedomuje, že spoliehať sa na dvojgólový náskok z predchádzajúceho duelu by mohlo byť zradné. Celý týždeň sa na to pripravujeme a chlapcov nastavujeme tak, že ideme do tohto zápasu s cieľom vyhrať, aby sme nekalkulovali s výsledkom. Skúsili si to na vlastnej koži. Vedia, že sa s nimi dá hrať. Jasná vec, že aj súper sa už asi poučil z nejakých chýb, ale ideme do zápasu s tým, že chceme hrať aktívne. My chceme byť tí, ktorí budú diktovať tempo hry,“ skonštatoval tréner.

Keďže vonkajší duel, na ktorý sa chystá aj niekoľko najvernejších priaznivcov mužstva spod Čebraťa, sa nehrá na štadióne klubu FK Kauno Žalgiris, ale v približne šesťdesiat kilometrov vzdialenom meste Marijampole, môže byť neutrálna pôda výhodou pre hostí? „Uvidíme. Neviem koľko príde fanúšikov, ale náš cieľ je jasný. Chceme postúpiť a či to bude na neutrálnej pôde je nám úplne jedno,“ dodal Ján Maslo.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do štvrtkového súboja zasiahnuť Samuel Šefčík, Marek Zsigmund a Martin Boďa. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela RTVS Šport a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK