16.7.2022

Preview: Vstupujeme do novej sezóny Fortuna ligy

V nedeľu 17. júla 2022 o 18:00 vstúpi Ružomberok do nového ročníka Fortuna ligy, keď sa predstaví na pôde nováčika súťaže zo Skalice. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža pred štartom najvyššej súťaže odohrala prvé predkolo Európskej konferenčnej ligy UEFA s litovským klubom FK Kauno Žalgiris. Liptáci po domácej výhre 2:0 cestovali tento týždeň do pobaltskej krajiny, kde v odvete remizovali 0:0 a definitívne spečatili postup do druhého predkola, kde si zmerajú sily s lotyšským klubom Riga FC. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo splniť náš krátkodobý cieľ a postúpiť do druhého predkola Európskej konferenčnej ligy s tým, že zápas nám ukázal, že musíme hlavne zlepšiť efektivitu a skôr rozhodnúť o postupe. Predsa len je to európska úroveň a v ďalších kolách by sa nám to nemuselo vyplatiť. Som ale veľmi rád, že sme v obidvoch zápasoch vedeli hrať aktívne aj u súpera, kde sme sa takisto snažili naháňať a pressovať buď v strednej zóne alebo aj v útočnej zóne. Vedeli sme vyvinúť tlak na súpera, potom sme získavali lopty, ktoré smerovali dopredu a mohli sme zase rozvíjať naše jednotlivé akcie a kontrolovať hru. Všetci sme hlavne veľmi šťastní, že sme v zdraví prišli domov. Teraz sa už ideme preprogramovať na prvý ligový zápas. Chceme mať dobrý vstup do ligy. Čaká nás ambiciózny nováčik Skalica, takže tak isto chceme vykročiť tou správnou nohou,“ zhodnotil tréner.

Pred druhým predkolom európskej súťaže prichádza štart slovenskej Fortuna ligy. Ruža sa v nedeľu o 18:00 predstaví na pôde jedného z troch aktuálnych navrátilcov medzi elitu – MFK Skalica. Záhoráci postúpili do ligy z tretej pozície v 2. lige, každopádne sa nedá očakávať, že by išlo o ľahkého súpera. Výstrahou je aj historicky prvý štart Skalice v najvyššej súťaži z leta 2015, kedy vyhrala práve nad Ružomberkom 3:1. Musíme povedať, že Skalica bola každoročne konsolidovaný tím v druhej lige a vždy bola na popredných priečkach. Takže tá os mužstva bola dlho pokope. Majú tam skúsených hráčov, s tým, že tam prišiel nový impulz do kabíny v podobe Juraja Jarábka, ktorý si doniesol skúsených hráčov, ktorí majú veľa štartov v lige. Vytvorili veľmi zaujímavé mužstvo a vieme aký býva nováčikovský elán. Musíme si dať na nich pozor. Počuli sme, že sa chystá pekná návšteva, takže myslím si, že to bude veľmi ťažký vstup do sezóny, ale dúfam, že sa nám podarí zvíťaziť,“ povedal Peter Struhár.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do nedeľného súboja zasiahnuť Samuel Šefčík, Marek Zsigmund a Martin Boďa. Otázny je štart Ivana Krajčírika. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK