22.7.2022

Ivan Krajčírik: „Veľmi nás to mrzí“

Ruža v prvom súboji druhého predkola Európskej konferenčnej ligy UEFA doma nestačila na lotyšský klub Riga FC a podľahla mu 0:3. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity brankár Ivan Krajčírik.

Ruža si v úvodnom dejstve vypracovala niekoľko príležitostí. Tú najväčšiu mal v 23. minúte Tomáš Bobček, keď po rohovom kope Adama Tučného mohol vypočuť želanie tribún, ktoré si prekrikovačkou pýtali gól v súperovej sieti, no jeho strelu zastavila žrď. Za nevyužité možnosti prišiel v závere polčasu trest. „Boli sme pomalší na lopte. Hostia všetko robili v rýchlosti a my sme im nestíhali. Dostali sme tri góly po troch chybách a veľmi nás to mrzí. Podľa mňa je to dosť nespravodlivý výsledok, lebo aj my sme mali šancu. Škoda, keby sme premenili tú tyčku, možno by bol iný zápas,“ zhodnotil ružomberský brankár.

V 43. minúte sa presadil Luis Marcelo Torres a už po dvoch minútach skóroval aj Mikael Soisalo. Ruža tak schádzala z trávnika za nepriaznivého stavu 0:2. „Dostali sme dva góly v poslednej päťminútovke, takže je to určite škoda,“ skonštatoval Ivan Krajčírik.

Päť minút po zmene strán pridal Douglas Aurélio tretí presný zásah hostí a o osude stretnutia už bolo prakticky rozhodnuté. Za Ružu sa snažil s výsledkom ešte niečo spraviť dvomi streleckými pokusmi Kristóf Domonkos, lenže s nimi si poradil Nils Toms Purinš. Na opačnej strane striedajúci Rangel namieril do brvna. „Chceli sme vybehnúť na súpera, čo najrýchlejšie streliť gól a aspoň trošku zdramatizovať stretnutie. Bohužiaľ spravili sme chybu v strede ihriska a dostali sme gól,“ povedal gólman tímu spod Čebraťa.

Strážca ružomberskej svätyne v doterajších troch súťažných dueloch neinkasoval. V dvojzápase ho neprekonali hráči litovského FK Kauno Žalgiris a čisté konto udržal aj v ligovom súboji so Skalicou. Teraz však inkasoval trikrát. „Nemohol som s tým nič robiť. Snažil som sa, ale škoda, že som to nechytil. Možno pri tom prvom som mohol podržať mužstvo. Bolo by to úplne inak, ale ideme ďalej,“ dodal Ivan Krajčírik.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK