23.7.2022

Preview: „Musíme sa vyvarovať individuálnym a systémovým chybám“

V nedeľu 24. júla 2022 o 18:00 odohrá Ružomberok domáci zápas druhého kola Fortuna ligy s Podbrezovou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža odohrala tento týždeň na svojom štadióne úvodný duel druhého predkola Európskej konferenčnej ligy UEFA, v ktorom podľahla klubu Riga FC 0:3. Mrzí nás, že sme nezvládli ten zápas. Takisto nás mrzí výsledok. Videli sme zápas, kde náš súper ukázal vysokú efektivitu. My sme mali dobrých možno dvadsať minút, ale všetko bolo ovplyvnené tým, že sme pred koncom polčasu inkasovali veľmi rýchlo po sebe dva góly. Tým pádom sa zlomil zápas a rozhodlo sa o tom, že Riga od nás odišla s víťazstvom. Nevedeli sme sa vysporiadať s agresivitou a súbojovosťou, v čom nás súper takisto predčil,“ vrátil sa tréner k súboju s tímom z lotyšského hlavného mesta.

Do nového ročníka Fortuna ligy vstúpili Liptáci minulý týždeň víťazstvom v Skalici 2:0. Teraz čaká na mužstvo spod Čebraťa ďalší navrátilec medzi elitu, keď na svojom štadióne privíta Podbrezovú. Železiari mali taktiež úspešný štart do sezóny. Uplynulý víkend dokázali zdolať Slovan Bratislava 2:1. Pozeráme sa na to tak, že máme nabitý program. Je nový deň, nový štart, nová príprava na najbližšieho súpera. Podbrezová je veľmi ambiciózna. Hrá veľmi zaujímavo. Hrajú takisto aktívny futbal s tromi obrancami. Takže nečaká nás nič ľahké a Podbrezová k nám príde povzbudená z posledného zápasu, že zdolala majstra. Určite nás nebude čakať ľahký súper. Musíme si dať pozor na to, aby sme sa vyvarovali individuálnym a systémovým chybám,“ povedal Peter Struhár.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do nedeľného súboja zasiahnuť Samuel Šefčík, Marek Zsigmund, Martin Boďa a Kristóf Domonkos. Pozvánku na zápas s Podbrezovou nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK