25.7.2022

Martin Regáli: „Mali sme zavrieť zápas tretím gólom“

Ružomberok v druhom kole Fortuna ligy na svojom štadióne remizoval s Podbrezovou 2:2. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor jedného z dvoch ružomberských nedeľných gólov Martin Regáli.

Napriek viacerým šanciam Liptákov v závere polčasu skóroval za hostí Daniel Pavúk. Už po chvíli bol v súperovej šestnástke faulovaný Matej Madleňák a nariadený pokutový kop premenil Ján Maslo. Po zmene strán videl Erik Grendel červenú kartu za faul na Štefana Gereca. V 65. minúte Ružomberčania využili početnú výhodu o jedného hráča, keď center Mateja Madleňáka hlavou upratal do siete Martin Regáli. V závere mali domáci niekoľko šancí na zvýšenie náskoku. Tie však nedotiahli do úspešného konca. Hostia, ktorí sa napriek početnej nevýhode nevzdávali a viackrát pohrozili, napokon vyrovnali minútu pred koncom riadnej hracej doby, keď Peter Kováčik z jedenástky uzavrel skóre na 2:2.

Ako videl duel ružomberský útočník? Myslím si, že sme mali dobrý úvod. Dostávali sme sa do šancí. Potom po nejakej chybe sa Podbrezová ujala vedenia, ale my sme to dokázali otočiť. Dostávali sme sa do ďalších príležitostí, hrali sme o jedného viac. Mali sme zavrieť zápas tretím gólom, ale žiaľ inkasovali sme po situácii, ktorú ste videli,“ zhodnotil stretnutie futbalista obliekajúci dres s číslom deväť.

Skúsený ofenzívny futbalista dal v doterajších dvoch kolách aktuálneho ročníka Fortuna ligy dva góly, keď sa jedným presným zásahom podieľal na výhre v Skalici a raz skóroval aj v domácom súboji s Podbrezovou. V domácom stretnutí sa ale dostal do viacerých šancí a pokiaľ by bol efektívnejší, Ruža by sa zrejme tešila z víťazstva. Okrem gólu pozdravil brankára Richarda Ludhu tromi strelami smerujúcimi na bránu a v prvom polčase raz namieril tesne nad brvno. Mal som viac príležitostí ako na jeden gól. Žiaľ, presadil som sa len raz a možno práve to nám chýbalo k trom bodom,“ skonštatoval Martin Regáli.

Jedným z pekných momentov duelu bola oslava Martina Regáliho, ktorý po gólovej hlavičke zamieril k svojej rodine a presný zásah oslávil aj spolu so svojou desaťmesačnou dcérou. Malá bola tam, tak som ju prišiel pozdraviť, aby tie emócie trošku prešli aj na ňu. Takže sa aj ona potešila,“ s úsmevom na tvári povedal útočník tímu spod Čebraťa.

Napriek sľubnému vývoju Ružomberčania neudržali náskok a po remíze 2:2 schádzali z trávnika len so ziskom jediného bodu. Aká nálada vládla v šatni bezprostredne po záverečnom hvizde? Určite mierne sklamanie, pretože ten zápas sme mali doviesť do víťazného konca, ale povedali sme si, že tam boli dobré veci. Na tých chceme ďalej stavať a ideme ďalej,“ priblížil Martin Regáli.

Už vo štvrtok o 19:00 SEČ (20:00 tamojšieho času) sa Ruža predstaví v hlavnom meste Lotyšska, kde odohrá odvetu druhého predkola Európskej konferenčnej ligy UEFA s klubom Riga FC. V prvom súboji Liptáci prehrali 0:3. Najskôr si musíme oddýchnuť, zanalyzovať tento zápas, pripraviť na ten ďalší. Do Rigy pôjdeme s cieľom streliť góly a pobiť sa ešte o postup,“ predostrel plány 28-ročný futbalista.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK