27.7.2022

Preview: Čaká nás odveta v Rige

Vo štvrtok 28. júla 2022 o 19:00 SEČ (20:00 tamojšieho času) odohrá Ružomberok odvetu druhého predkola Európskej konferenčnej ligy UEFA na štadióne lotyšského klubu Riga FC. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža mala cez víkend na programe druhé kolo Fortuna ligy, keď na svojom štadióne remizovala s Podbrezovou 2:2. Bol to zaujímavý zápas z toho hľadiska, že sme sa vedeli veľmi dobre oklepať po prvom góle. Bolo veľmi pozitívne, že sme otočili výsledok. Chalani išli za víťazstvom, len neboli sme dostatočne efektívni v akciách. V predfinálnej fáze sme nemali takú kvalitu, aby sme ušli súperovi o dva, o tri góly. Boli na to príležitosti aj herné situácie. Potom súper z penalty vyrovnal a nemali sme čas už niečo robiť s výsledkom. Myslím si, že sme v tom zápase boli lepší a stratili sme dva body,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Už vo štvrtok čaká Liptákov odveta v Rige. O tom, že mužstvo spod Čebraťa má pred sebou meranie síl s náročným súperom, napovedá aj úvodný súboj druhého predkola Európskej konferenčnej ligy UEFA, v ktorom Ruža doma prehrala 0:3 a vidina postupu sa jej výrazne vzdialila. Klub Riga FC sa na odvetu naladil ligovým víťazstvom nad FK Spartaks Jurmala 2:1 a po 22. kole mu v lotyšskej najvyššej súťaži patrí so ziskom 47 bodov priebežné tretie miesto. Vieme s akým súperom hráme, že Riga má v podstate nahraté. Ale to môže byť práve ten aspekt toho zápasu, že môže vzniknúť nejaké podcenenie a my sa veľmi dobre pripravíme na to, aby sme išli do zápasu s tým, že začína stavom 0:0. Budeme v ňom chcieť byť úspešní,“ povedal Peter Struhár.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do štvrtkového súboja zasiahnuť Samuel Šefčík, Marek Zsigmund, Martin Boďa, Kristóf Domonkos a Matej Kochan. Otázny je štart Filipa Lichého. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela RTVS na programe Trojka a Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť, Ingrida Nagyová

ZDIEĽAJ ČLÁNOK