19.8.2022

Preview: Cestujeme do Zlatých Moraviec

V sobotu 20. augusta 2022 o 18:00 odohrá Ružomberok v Zlatých Moravciach zápas šiesteho kola Fortuna ligy s domácim ViOnom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Liptáci minulý víkend privítali na svojom štadióne Trenčín. Domáci duel nepriniesol veľa príležitostí na jednej či druhej strane a skončil sa remízou 0:0. „Musím priznať, že sme nevideli nejaký atraktívny zápas. Vedeli sme, že Trenčín má svoju silu v ofenzíve, vie dobre držať loptu. Takže sme naschvál vychádzali zo stredovej zóny, kde sme chceli získavať lopty a chodiť do rýchlych prechodov, čo musím povedať, že tých ziskov až tak moc nebolo, aby sme mohli výraznejšie ohrozovať bránu súpera. Tým pádom sme si za celý zápas vytvorili len jednu strelu na bránu i keď myslím si, že v poslednej štvrtine zápasu sme mohli rozhodnúť zápas a vyhrať 1:0,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Ruža má momentálne na svojom konte deväť bodov za dve víťazstvá a tri remízy, čo pre klub spod Čebraťa znamená priebežnú štvrtú pozíciu. Rovnaký počet bodov doteraz získala aj tretia Žilina. Naopak, piata Trnava má o bod menej. Ružomberčania sa v sobotu predstavia na štadióne Zlatých Moraviec, ktoré doteraz vybojovali len dva body za domáce remízy so Skalicou a Liptovským Mikulášom. ViOn sa preto nachádza na priebežnom poslednom dvanástom mieste. V aktuálnej sezóne zatiaľ nevyhral, no zároveň na svojom štadióne ešte nenašiel premožiteľa.

Liptáci naposledy uspeli v Zlatých Moravciach na začiatku jari 2016, kedy v ligovom súboji vyhrali 2:0 a následne aj v štvrťfinále Slovnaft Cupu 2:1. Zo súčasného kádra vtedy hral Ján Maslo. Ružomberský dres v tých časoch obliekal aj Tomáš Ďubek, momentálne pôsobiaci práve vo ViOne. „Túto štatistiku poznám. Už pred rokom, keď sme išli hrať do Zlatých Moraviec, sme mali dobre rozbehnutý zápas a nakoniec to skončilo remízou. Vieme, že Zlaté Moravce majú nového trénera, došlo tam k zmenám v kádri. To, že doposiaľ majú málo bodov je asi len výsledkom toho, že nevedeli premieňať vyložené šance, viď posledný zápas v Žiline, kde mohli ísť do vedenia a následne keď nepremenili penaltu, inkasovali. Budú hrať na domácom trávniku, kde sú nepríjemní. Získali tam body s ostatnými súpermi. Snažia sa o nátlakovú hru. Musíme si dať pozor na ich individuálne akcie útočných hráčov,“ povedal Peter Struhár.

Na základe dohody o striedavých štartoch dostávajú niektorí hráči klubu spod Čebraťa priestor aj v Rimavskej Sobote, ktorá v doterajších dvoch dueloch vyhrala nad Slaviou TU Košice 3:1 a Giraltovcami 3:0. V prvom prípade sa na výhre podieľal dvomi presnými zásahmi Adrián Macejko a v druhom stretnutí strelil rovnako dva góly Jakub Rakyta. „Teší nás, že naši mladí hráči sa tam môžu ísť rozohrať. Je pekné, že strieľajú góly, len tie góly nám chýbajú práve v našom Áčku. Tam asi hrajú pod menším tlakom a strelecky im to sype, čo nás veľmi teší. Dúfam, že po týchto zápasoch to čo najskôr pretavia aj u nás v lige,“ vyjadril sa šéf ružomberského realizačného tímu k spolupráci s Rimavskou Sobotou. Mužstvo z Gemera odohrá v nedeľu 21. augusta 2022 o 16:30 domáci súboj tretieho kola 3. ligy Východ so Svidníkom.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do sobotného duelu v Zlatých Moravciach zasiahnuť Samuel Šefčík, Marek Zsigmund, Martin Boďa, Kristóf Domonkos, Matej Kochan, Tomáš Bobček a Ivan Krajčírik. Otázny je štart Filipa Lichého. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK