23.8.2022

Preview: V Slovnaft Cupe hráme s Liptovskou Teplou

V stredu 24. augusta 2022 o 17:00 odohrá Ružomberok v Liptovskej Teplej druhé kolo Slovnaft Cupu s tamojším klubom OŠK RENOP Liptovská Teplá. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža odohrala minulý víkend šieste kolo Fortuna ligy v Zlatých Moravciach, kde remizovala 2:2, keď za mužstvo spod Čebraťa skórovali Štefan Gerec a Marko Kelemen. Veľmi dobre sme vstúpili do prvého polčasu. Dali sme gól, zaskočili sme domácich, ktorí sa nevedeli rozbehnúť. V prvom polčase mali jednu veľkú šancu, ktorú sme im vyrobili my, ale Ján Maslo veľmi dobre zablokoval ich strelu. Pokračovali sme v tom istom výkone. Chýbala nám finálna prihrávka, aby sme zlomili zápas, lebo súper nám dal priestor na to, aby sme mohli ísť za obrannú formáciu. Mali sme ďalšie príležitosti, aby sme dali na 2:0 a myslím si, že by sme ten zápas už nepustili. Do druhého polčasu vstúpili domáci so zmenou rozostavenia jednotlivých hráčov. Išli za gólom, čo sa im aj podarilo. Mali sme ale veľmi dobrú reakciu. Z krásnej štandardky sme opäť išli do vedenia, ale potom sme mali problémy s hráčmi. Zranil sa Adam Morong a museli striedať aj ďalší dvaja hráči. Chalani, ktorí nastúpili do ťažkého zápasu ich až tak dobre nenahradili. Domácim sa podarilo dať gól. Zápas bol až do konca otvorený, kde mohlo jedno aj druhé mužstvo nakloniť víťazstvo na svoju stranu. Veľké šance mali Zlaté Moravce aj my a keď ich nepremeníme, zápas sa končí remízou. Musím dodať, že bol to náš sedemnásty ligový zápas bez prehry a hrali sme vonku, takže po takomto priebehu musím ten bod zobrať,“ zhodnotil tréner uplynulý duel.

Po úvodných šiestich kolách najvyššej súťaže patrí Ružomberku so ziskom desiatich bodov priebežná piata pozícia. Rovnaký počet bodov má aj štvrtá Podbrezová. Jediný bod delí Liptákov na jednej strane tabuľky od šiestej Žiliny a na druhej strane od tretej Dunajskej Stredy a druhého Spartaka Trnava. Ružu čaká nasledujúci víkend náročná skúška, keď v nedeľu večer privíta na svojom štadióne úradujúceho majstra ŠK Slovan Bratislava, ktorý si už na čele súťaže vybudoval štvorbodový náskok. No ešte predtým štartuje v stredu v novom ročníku Slovnaft Cupu, kde na mužstvo spod Čebraťa čaká regionálny súper – Liptovská Teplá. Štadióny klubov nachádzajúcich sa v jednom okrese delí vzdialenosť necelých jedenásť kilometrov.

Liptovská Teplá momentálne pôsobí v 6. lige v skupine B, kde si v doterajších troch kolách aktuálneho ročníka pripísala tri víťazstvá a tak jej s deviatimi bodmi patrí prvá priečka. Na pohárový duel sa naladila domácou výhrou nad tímom FK Nižná 4:1. Dres klubu OŠK RENOP Liptovská Teplá obliekajú viacerí futbalisti, ktorí v minulosti hrali v ružomberskej mládeži. Tak, ako väčšina kôl Slovnaft Cupu, aj toto kolo sa hrá na jediné stretnutie. Výhodu domáceho prostredia bude mať náš súper a pokiaľ sa o postupujúcom nerozhodne v riadnej hracej dobe, na rad príde penaltový rozstrel. V aktuálnom ročníku pohárovej súťaže prešla Liptovská Teplá po výhre 1:0 cez Liptovskú Štiavnicu. V Liptovskej Teplej to bude sviatok. Tým, že tí chlapci vychádzali z ružomberskej liahne, budú mať o to väčšiu motiváciu. Budeme sa chcieť pripraviť na tento zápas tak, aby sme zapojili hlavne hráčov, ktorí menej hrávajú. Lebo káder máme dosť oklieštený, tak aby si vyťažení hráči trošku oddýchli pred nedeľným zápasom,“ povedal Peter Struhár.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do stredajšieho pohárového duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Marek Zsigmund, Martin Boďa, Kristóf Domonkos, Matej Kochan, Tomáš Bobček, Ivan Krajčírik, Filip Lichý, Adam Morong a Adrián Macejko. Aktuálny stav nájdete na Onlajny.eu TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK