29.8.2022

Tomáš Frühwald bol blízko k tretiemu čistému kontu v sezóne

Ružomberok v nedeľnom súboji siedmeho kola Fortuna ligy prehral so Slovanom Bratislava 0:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity brankár Tomáš Frühwald.

Obidva tímy si vypracovali viaceré príležitosti na skórovanie. Na strane hostí možno spomenúť brvno Tigrana Barseghjana, ktorý sa prezentoval viacerými strelami, zakončenie Alena Mustafića a dve strely Lucasa Lovata zneškodnené ružomberským gólmanom. Na opačnej strane si domáci gólman poradil s pokusom Štefana Gereca, Marko Kelemen v nádejnej pozícii namieril nad brvno a Lukáš Fabiš vypálil spoza šestnástky tesne vedľa. Hlavne to mrzí. Nastúpili sme do zápasu s iným rozostavením. Chceli sme viac brániť, čo sa nám darilo celý zápas. Hrali sme disciplinovane, všetko nám vychádzalo. Bohužiaľ veľmi to zamrzí. Posledný center, posledná strela a gól,“ skonštatoval brankár mužstva spod Čebraťa.

Rozuzlenie prišlo v samom závere, keď sa najskôr Martinovi Regálimu nepodarilo v rýchlosti obísť vybehnutého Martina Trnovského. Po chvíli Andre Green našiel centrom pri vzdialenejšej žrdi Tigrana Barseghjana a po jeho gólovej hlavičke Ružomberok prehral s klubom z hlavného mesta 0:1. Veľmi som nevidel, že tam tá lopta smeruje. Už som videl ako Tigran hlavičkuje k bližšej žrdi a už som sa tam nestihol dostaviť,“ opísal Tomáš Frühwald situáciu, ktorá Liptákom zmarila plány na bodový zisk.

Ružomberský gólman si pripísal viaceré úspešné zákroky a zanechal sympatický dojem. Po záverečnom hvizde ho však pochopiteľne veľmi mrzel inkasovaný gól z konca duelu. Beriem to s tým, že na to tam som, aby som pomáhal tímu, ako som mu aj pomáhal celý zápas. Bohužiaľ nedotiahli sme to do úplného konca, čo ma veľmi mrzí,“ povedal ešte stále len 19-ročný brankár.

Mladý gólman dostáva priestor počas zranenia Ivana Krajčírika. K jednému ligovému štartu v závere minulého ročníka pridal v aktuálnej sezóne Fortuna ligy už päť zápasov, pričom dvakrát udržal čisté konto a k tretiemu úspešnému zápisu nebol ďaleko ani v nedeľu proti úradujúcemu majstrovi. „Teší ma, že môžem naberať skúsenosti ešte aj proti takýmto veľkým súperom ako je Slovan,“ dodal Tomáš Frühwald.

Foto: Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK