29.8.2022

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa hrali naše futbalistky a futbalisti ligové stretnutia. Ženy zároveň postúpili do druhého kola Slovenského pohára.

Súťažné zápasy

I. liga starší dorast (U19)

MFK Zemplín Michalovce – MFK Ružomberok 0:2 (0:1)
Góly:
Matej, Mizerák

I. liga mladší dorast (U17)

MFK Ružomberok – FC Košice 5:3 (2:1)
Góly RK:
Mikušiak 2, Dvorský 2, Michlík

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 6:0 (3:0)
Góly:
Mizerák 2, Puzder, Dvorský, Lopušek (z 11m), Smolka

I. liga mladší dorast (U16)

MFK Ružomberok – FC Košice 2:0 (0:0)
Góly:
Ravas, Jevoš

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U16): „Po výhre v Banskej Bystrici sme chceli potvrdiť tri body domácim víťazstvom. Vedeli sme, že nás čaká veľmi ťažký súper, ktorý má svoju kvalitu. Od úvodných minút sme to boli my, čo mali častejšie loptu na svojich kopačkách. Hneď v úvode sme si vypracovali niekoľko sľubných gólových príležitostí, ktoré sme žiaľ nepremenili. Potom sa hra odohrávala až do konca polčasu väčšinou v strednej zóne, kde my sme boli tí, čo sa snažili tvoriť, ale súper nás dobre organizovanou defenzívou už nepustil k zakončeniu. Hostia hrozili iba zo štandardných situácií alebo z brejkov. Na začiatku druhého polčasu sa nám podarilo zlomiť kvalitnú defenzívu hostí a skórovať zo štandardnej situácie Ravasom. Po inkasovanom góle hostia začali trošku viac útočiť, ale stále dobre bránili. Nám sa podarilo premeniť ešte jednu šancu na konci zápasu, keď skóroval Jevoš. Tento gól potvrdil našu prevahu v zápase a zaslúžené tri body. Chalanov musíme pochváliť za prístup k zápasu.“

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 3:0 (1:0)
Góly:
Tittel, Ravas, Podbrežný

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U16): Nastúpili sme na tretí zápas za týždeň. Od úvodných minút sme to boli my, kto sa snažil niečo vymyslieť a vytvoriť. Súper sa zameral na poctivú defenzívu a rýchle protiútoky. My sme sa dlho nevedeli presadiť a ani si vypracovať gólovú príležitosť. Chýbal nám lepší pohyb, čo súperovi vyhovovalo a nemal problém s bránením. Paradoxne prvú gólovú príležitosť sme využili na strelenie úvodného gólu, keď preloboval brankára Tittel. Od tohto momentu súper aspoň trošku otvoril hru, čo nám vyhovovalo a v druhom polčase sme sa presadili ešte dvakrát, keď skórovali Ravas a Podbrežný. Získali sme ďalšie cenné tri body. Chalanov musíme za prístup k zápasu pochváliť.“

I. liga starší žiaci – stred (U15)

MŠK Žilina – MFK Ružomberok 2:3 (1:2)
Góly RK:
Blaho 2, Husár

I. liga starší žiaci – stred (U14)

MŠK Žilina – MFK Ružomberok 6:0 (3:0)

I. liga mladší žiaci – stred (U13)

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 0:4 (0:2)

I. liga mladší žiaci – stred (U12)

MFK Ružomberok – MŠK Žilina 7:26
Góly RK: Kelčík 3, Kováč, Janek, Budvesel, Šipec

Slovenský pohár – Ženy

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Ružomberok – Ľubochňa 2:3 (1:1)
Góly RK:
Hrúziková, Bruníková, Sirejová

Naše futbalistky postúpili do druhého kola Slovenského pohára žien.

I. liga ženy

Spartak Myjava – MFK Ružomberok – Ľubochňa 2:1 (1:0)
Gól RK:
Hrúziková

I. liga dorastenky (WU19)

FK Poprad – MFK Ružomberok – Ľubochňa 0:11 (0:5)
Góly:
Havalec 4, Hudeková 2, Hrúziková 2, Ťapajáková, Húsková, Šišková

I. liga dorastenky (WU15)

FK Poprad – MFK Ružomberok – Ľubochňa 1:4 (1:1)
Góly
RK: Krúpová 2, Bačkorová 2

Naši mládežníci na Futbale v meste

Vo štvrtok sa pred Euroveou v Bratislave konal finálový turnaj Futbal v meste šestnástich najlepších tímov do jedenásť rokov z celého Slovenska. Na podujatí nechýbali ani ružomberskí mládežníci, ktorí po výhrach v skupine nad rovesníkmi z klubov MFK Zemplín Michalovce a FK Haniská a prehre s tímom Red Stars Trnava, nestačili v štvrťfinále na FC Košice.

U11 hrala v Dolnej Ždani

Najstaršia prípravka U11 si v nedeľu v Dolnej Ždani zmerala sily s rovesníkmi z Pohronia a Prievidze. Ružomberské mladé nádeje zvíťazili nad obidvomi súpermi.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK