30.8.2022

Preview: Ruža sa predstaví na východe Slovenska

V stredu 31. augusta 2022 o 18:00 odohrá Ružomberok na východe Slovenska ôsme kolo Fortuna ligy s domácim tímom MFK Zemplín Michalovce. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom ružomberského A mužstva Petrom Struhárom.

Cez víkend Ruža na svojom štadióne privítala úradujúceho majstra Slovan Bratislava, ktorému podľahla gólom zo záveru stretnutia 0:1. Pretrhla sa tak pekná séria sedemnástich duelov Liptákov bez prehry v najvyššej slovenskej súťaži. Myslím si, že sme boli Slovanu Bratislava vyrovnaným súperom. V zápase sa ukázala sila Slovanu, ale musím povedať, že naši chlapci veľmi dobre vzdorovali a v niektorých úsekoch hry sme sa im vyrovnali. Vedeli sme si vytvoriť príležitosti na zakončenie, štandardné situácie. Žiaľbohu nás mrzí záver zápasu, kde musím priznať, že sme mali možno aj menej síl, no určite sme mali oklieštenú lavičku a to asi rozhodlo v tomto zápase, keďže Slovan dal ku koncu zápasu čerstvých a veľmi kvalitných hráčov. Green nacentroval Tigranovi a v úplnom závere sme inkasovali gól,“ zhodnotil tréner predchádzajúce meranie síl.

Mužstvo spod Čebraťa po tesnej prehre kleslo v ligovej tabuľke so ziskom desiatich bodov na siedmu pozíciu. Na šiesty Trenčín a aj na piatu Dunajskú Stredu stráca jediný bod. Naopak, tri body ho delia od najbližšieho súpera – klubu MFK Zemplín Michalovce, nachádzajúceho sa na priebežnom ôsmom mieste. Vzájomný duel sa odohrá už v stredu v Michalovciach. Mužstvo vedené niekdajším ružomberským trénerom Norbertom Hrnčárom má na svojom konte sedem bodov a šesť z nich získalo na domácej pôde, kde zdolalo Duklu Banská Bystrica aj Skalicu, no zároveň nestačilo na trnavský Spartak. Doteraz jediný vonkajší bod si Michalovce priviezli z Popradu, kde remizovali s Liptovským Mikulášom.

Uplynulý víkend Zemplínčania prehrali v Žiline 0:2. Vieme, že Michalovce hrajú technický futbal. Majú trénera, ktorý veľmi dobre pozná prostredie v Ružomberku. Bude nás mať dostatočne zmapovaných. Vieme, že Michalovce sú veľmi silné najmä na domácom trávniku a budú chcieť urobiť všetko preto, aby sa prezentovali svojím technickým futbalom. Možno sa nás budú snažiť prekvapiť aj vysokým pressingom. Budeme si na to musieť dať pozor a dobre sa na nich pripraviť,“ povedal Peter Struhár pred súbojom s klubom, s ktorým si Ružomberčania v minulej sezóne pripísali domácu remízu 0:0 a vonkajšiu výhru 3:0.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do stredajšieho duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Marek Zsigmund, Martin Boďa, Kristóf Domonkos, Matej Kochan, Tomáš Bobček, Ivan Krajčírik a Adam Morong. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK