30.8.2022

Do Ružomberka sa vracia Martin Chrien

Predstavitelia futbalového klubu MFK Ružomberok sa dohodli na spolupráci so stredopoliarom Martinom Chrienom, ktorý už v minulosti pôsobil pod Čebraťom.

Momentálne 26-ročný hráč začínal s futbalom v tíme Jupie Podlavice Badín (dnes RSC HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica, o.z.), odkiaľ v mládežníckom veku niekoľkokrát hosťoval v Dukle Banská Bystrica, kam napokon prestúpil v roku 2010. Po takmer štvorročnom pôsobení v banskobystrickej Dukle viedli jeho kroky do Viktorie Plzeň, odkiaľ hosťoval v Českých Budějoviciach, Zbrojovke Brno a v jesennej časti sezóny 2016/17 v Ružomberku. Pod Čebraťom vtedy odohral sedemnásť ligových duelov, v ktorých strelil päť gólov. Taktiež zasiahol aj do dvoch stretnutí Slovnaft Cupu a pripísal si jeden presný zásah.

Po jeseni strávenej v našom klube nasledoval návrat do Plzne, odkiaľ napokon prestúpil do známeho portugalského klubu Benfica Lisabon, kde prevažne nastupoval za rezervný tím a sezónu 2018/19 strávil na hosťovaní v Santa Clare. Následne pôsobil v maďarskom klube Mezőkövesdi SE. Počas jarnej časti uplynulého ročníka sa vrátil do slovenskej najvyššej súťaže, keď obliekal dres klubu FK Pohronie.

Martin Chrien bol v minulosti neodmysliteľnou súčasťou mládežníckych reprezentačných výberov, pričom v slovenskej „dvadsaťjednotke“ postúpil na Majstrovstvá Európy 2017 v Poľsku, kde zaznamenal dva veľmi cenné presné zásahy, keď skóroval v súbojoch s Anglickom a Švédskom. Na šampionáte si zároveň pripísal aj dve gólové asistencie. V roku 2019 odohral za seniorskú reprezentáciu duel s Jordánskom, v ktorom raz skóroval.

Ofenzívny stredopoliar bude pod Čebraťom pôsobiť dva roky. Veríme, že návrat do Ružomberka bude pre obidve strany správnym krokom!

ZDIEĽAJ ČLÁNOK