5.9.2022

Ivan Krajčírik: „Je to úžasné, keď štadión skanduje moje meno“

Po nedeľnom domácom víťazstve nad Spartakom Trnava 3:2 sa s nami podelil o svoje pocity brankár Ivan Krajčírik, ktorý mužstvo podržal viacerými vynikajúcimi zákrokmi.

Ivan Krajčírik sa po mesačnej prestávke vrátil do brány mužstva spod Čebraťa, kde ho v uplynulých dueloch sympaticky zastúpil stále ešte len 19-ročný Tomáš Frühwald. Už som sa celý týždeň dobre cítil v tréningu, takže chcel som ísť do brány. Ten mesiac bol pre mňa naozaj dosť ťažký. Neprajem to nikomu. Je to náročné a som rád, že som späť,“ povedal brankár obliekajúci dres s číslom tridsaťpäť.

Ruža mala priam ideálny vstup do stretnutia. Už v prvej minúte otvoril skóre Štefan Gerec. Potom prebrali iniciatívu hostia. Ich snaha priniesla vyrovnávajúci gól Martina Bukatu. Záver polčasu patril opäť Liptákom, keď skórovali Mário Mrva a Martin Regáli. Po úvodnom dejstve preto vyhrávali 3:1, aké boli pokyny do druhej polovice duelu?„Byť agresívnejší v súbojoch. V prvom polčase sme neboli takí agresívni v súbojoch. Trnava bola dobrá, zbierala druhé lopty. My sme tie druhé lopty nezbierali moc dobre, ale dali sme v prvom polčase tri góly. Takže efektivita bola super,“ prezradil Ivan Krajčírik.

Hostia neskladali zbrane a boli ofenzívne naladení od začiatku druhého polčasu. V 56. minúte ich vrátil do stretnutia kontaktným gólom Martin Mikovič. Presnému zásahu trnavského kapitána predchádzalo nedorozumenie medzi domácim gólmanom a autorom druhého ružomberského gólu Máriom Mrvom. Myslel som si, že Majo odkopne loptu. Mohol som ju aj ja zachytiť a v podstate aj ten prvý gól som mal zachytiť. Možno také dve mikrochyby. Škoda, boli z toho dva góly,“ opísal situáciu 22-ročný brankár.

Tlak futbalistov z Malého Ríma rástol. Viaceré situácie v poslednej chvíli zastavila defenzíva a Ivan Krajčírik predviedol fantastické zákroky. Popri chytenej strele Milana Ristovského zo stopercentnej pozície vyzneli priam zázračne aj zákroky pri zakončeniach Kelvina Boatenga. Ghanskému futbalistovi vyrazil nebezpečnú strelu, vzápätí aj dorážku. Ofenzívny futbalista v službách trnavského Spartaka ho neprekonal ani v nadstavenom čase. Kelvin Boateng opäť nebezpečne vystrelil aj hlavičkoval k žrdi, no brankár podržal mužstvo a nepustil loptu za svoj chrbát. Na konci som tam mal toho dosť, ale aj počas zápasu. Mali dosť šancí, takže som si zachytal,“ povedal Ivan Krajčírik.

Domáci gólman mal preto obrovský podiel na výhre 3:2. Pre Ružu išlo o tretie ligové víťazstvo v sezóne a prvé na domácom trávniku. Želal som si, aby mi ten zápas vyšiel. Už dlho som sa naň koncentroval. Som rád za tri body. Dobrý zápas z mojej strany aj od chalanov. Vyhrali sme, takže super,“ skonštatoval ružomberský brankár, ktorý si aj patrične užil následnú ďakovačku s fanúšikmi: „Keď štadión skanduje moje meno, je to úžasné. Naozaj som si to užíval.“

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK