8.9.2022

Preview: V piatok doma privítame Žilinu

V piatok 9. septembra 2022 o 17:30 odohrá Ružomberok domáci zápas desiateho kola Fortuna ligy so Žilinou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Liptáci uplynulý víkend na svojom trávniku vyhrali gólmi Štefana Gereca, Mária Mrvu a Martina Regáliho nad Spartakom Trnava 3:2. Bol to veľmi ťažký zápas, kde sme boli pod tlakom, ale zvládli sme ho. Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali. Boli sme efektívni a podržal nás brankár. Cieľ bol získať tri body a to sa nám podarilo, tak sme všetci šťastní,“ spokojne konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Brankár Ivan Krajčírik predviedol po návrate medzi žrde viaceré famózne zákroky a počas tohto týždňa podpísal spolu so stredopoliarom Oliverom Luteránom v klube spod Čebraťa novú zmluvu do konca sezóny 2025/26. Je to výborné, že naši mladí hráči budú s nami spätí aj v budúcnosti. Vidíme, že majú veľký potenciál na to, aby sa ešte zlepšovali a urobili možno po určitom čase posun do zahraničia,“ povedal Peter Struhár.

Ruža po výhre nad Trnavou poskočila v ligovej tabuľke so štrnástimi bodmi na piatu pozíciu. Jeden bod stráca na štvrtú Dunajskú Stredu aj tretiu Trnavu. Naopak, dva body ju delia od momentálne šiestej Žiliny, ktorú v piatok privíta na svojom štadióne. Šošoni v predchádzajúcom kole Fortuna ligy doplatili na početnú nevýhodu po vylúčení Tomáša Nemčíka a gólom zo záveru duelu prehrali s Podbrezovou 0:1. V utorok si Žilinčania čiastočne napravili chuť postupom do tretieho kola Slovnaft Cupu po výhre nad tímom TJD Príbelce 4:1.

Ružomberčania mali v minulej sezóne s mužstvom spod Dubňa priaznivú bilanciu, keď ju zdolali vo všetkých štyroch vzájomných dueloch. Nič to však nemení na skutočnosti, že ide o náročného súpera. „Vieme, že v Žiline nastali nejaké zmeny, čo sa týka trénera. Má vlastnú filozofiu. Vidno, že naštartoval mužstvo. Získavajú body. Vedia vyhrávať zápasy, čo sa im v minulej sezóne nedarilo. Po Európe mali problém nabehnúť do súťažného režimu, ale vidno, že urobili dobrú prípravu. Sú to nevyspytateľné zápasy z toho dôvodu, že sú tam mladí, veľmi talentovaní hráči a budeme si musieť dať na nich pozor,“ dodal tréner.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do najbližšieho ligového duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Martin Boďa, Kristóf Domonkos, Matej Kochan, Adam Morong, Oliver Luterán a Lukáš Fabiš. Otázny je štart Mareka Zsigmunda a Filipa Lichého. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Nova Sport 1 a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK