10.9.2022

Alexander Mojžiš: „Ďakujeme divákom, že nás stále hnali dopredu“

Ružomberok v piatkovom domácom súboji desiateho kola Fortuna ligy prehral so Žilinou 0:2. Po stretnutí predstúpil pred prítomných novinárov obranca Alexander Mojžiš.

Liptáci prehrávali už v 17. minúte rozdielom dvoch gólov, keď sa presadili Timotej Jambor a Dávid Ďuriš. Pred druhým presným zásahom súpera mal na kopačke vyrovnanie práve Alexander Mojžiš, lenže po rohovom kope Adama Tučného mieril nad brvno. Stále sme verili v naše schopnosti, že to môžeme otočiť. Urobili sme všetko pre to. Ďakujeme aj divákom, že nás za nepriaznivého stavu hnali stále dopredu, ale bohužiaľ výsledok je taký, aký je,“ povedal futbalista obliekajúci dres s číslom dva.

V ďalšom priebehu sa síce domáce mužstvo snažilo o zdramatizovanie duelu, no cez súperovu defenzívu sa mu nedarilo dostávať do čistejších šancí. Adam Tučný v závere prvého polčasu hlavičkoval tesne vedľa. Po zmene strán chýbala strele Tomáša Bobčeka razancia a zakončeniam Gabriela Halabrína aj Adriána Macejka viac presnosti. „Snažili sme sa presadiť, ale Žilina dobre bránila. Nevybrali sme asi ten správny recept na ich obranu,“ zamyslel sa Alexander Mojžiš.

Súper okrem pozornej defenzívy vyrážal do nebezpečných protiútokov. Prudkú strelu Adriána Kaprálika vyrazil Ivan Krajčírik na žrď a ružomberský gólman si poradil aj so zakončením Taofiqa Jibrila. Stretnutie sa skončilo 0:2 a s hrou ani s výsledkom nemohla byť spokojnosť. „Prehrali sme 0:2. Ťažko sa mi niečo hodnotí. Pozitívum je možno len to, že po inkasovaných góloch sme prebrali iniciatívu, ale potom sa už ťažko hrá a otáča,“ zhodnotil ružomberský obranca.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK