13.9.2022

Preview: Tretie kolo Slovnaft Cupu odohráme v Makove

V stredu 14. septembra 2022 o 16:00 odohrá Ružomberok v Makove tretie kolo Slovnaft Cupu s klubom ŠK Javorník Makov. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v minulom ligovom kole podľahla na svojom štadióne Žiline 0:2. V derby na domácom ihrisku sme chceli uspieť. Musím ale priznať, že sme neboli dostatočne agresívni a po individuálnych chybách sme inkasovali góly. So zápasom sme chceli niečo spraviť, aby sme dali kontaktný gól. Žiaľ, nemali sme dostatok streleckých príležitostí. Žilina dobre bránila a nepustila nás do nejakých väčších šancí. V tomto zápase sme si nezaslúžili nič iné, len prehrať,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Uplynulý víkend znamenal pre Liptákov pokles v ligovej tabuľke so ziskom štrnástich bodov na šiestu pozíciu. Po vzájomnom súboji ich o bod preskočila momentálne piata Žilina. Naopak, od siedmej Banskej Bystrice delia mužstvo spod Čebraťa dva body. Keďže nasledujúce meranie síl v Dunajskej Strede bolo kvôli výmene trávnika v MOL Aréne presunuté na polovicu novembra a počas víkendu 24. - 25. septembra príde na rad reprezentačná prestávka, Ružomberok čaká dlhšie obdobie bez ligového futbalu. Počas neho odohrá už v stredu o 16:00 tretie kolo Slovnaft Cupu na pôde Makova.

Klub ŠK Javorník Makov sídli v obci s necelými dvetisíc obyvateľmi v okrese Čadca, blízko hraníc s Českom. Po šiestich kolách je so ziskom šestnástich bodov za päť víťazstiev a jednu remízu lídrom 4. ligy. Pred druhou Čadcou má štvorbodový náskok. V prebiehajúcom ročníku pohárovej súťaže zatiaľ zdolal Vysokú nad Kysucou aj treťoligový Lučenec. Na súboj s účastníkom Fortuna ligy sa naladil presvedčivým ligovým víťazstvom, keď v nedeľu na svojom trávniku zdolal Liptovský Hrádok 12:0.

Tak ako väčšina kôl Slovnaft Cupu aj tretie kolo sa hrá na jedno stretnutie. V prípade nerozhodného výsledku po riadnej hracej dobe príde na rad penaltový rozstrel. „Vieme o Makove, že je tam atypický trávnik s malými rozmermi a majú celkom solídny káder, kde sú aj bývalí ligisti. Takže veľmi sa tešia na zápas. Musíme si dať na nich pozor, aby sme nič nepodcenili a zvládli tento zápas. Myslím si, že pre chlapcov je dobré aby odohrali zápas, aby sme sa trošku naladili a aby aj tá dlhšia prestávka, ktorá nás čaká, bola vyplnená týmto zápasom,“ povedal Peter Struhár, ktorého zverenci v zatiaľ jedinom súboji aktuálnej edície pohárovej súťaže prešli cez Liptovskú Teplú.

Kvôli zraneniam nebudú môcť do stredajšieho duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Martin Boďa, Kristóf Domonkos, Matej Kochan, Adam Morong a Oliver Luterán. Aktuálny stav stretnutia nájdete na Onlajny.eu TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK