16.10.2022

Ján Maslo: „Za ten priebeh je to spravodlivá remíza“

Ružomberok v sobotu v liptovskom derby remizoval s Liptovským Mikulášom 1:1. Ako prvý z domáceho tímu predstúpil pred prítomných novinárov kapitán Ján Maslo.

Mužstvo spod Čebraťa malo aktívny vstup do stretnutia, no z nádejných situácií neprichádzala strela na bránu a domáca ofenzívna aktivita postupom času opadla. „Chceli sme vyhrať. Mali sme územnú prevahu, no bohužiaľ nemali sme nejaké šance a strely. Za ten priebeh je to asi spravodlivá remíza,“ zhodnotil najskúsenejší futbalista v oranžovom drese.

Následne prevzal iniciatívu Tatran a v 29. minúte poslal hostí do vedenia peknou strelou do horného rohu Rastislav Václavik. Svoj podiel na inkasovanom góle mala aj ružomberská defenzíva. „Prešiel stredom, v šestnástke si to sekol a pekne si to obalil. Bola tam taktická chyba z našej strany,“ opísal situáciu Ján Maslo.

Hneď na začiatku druhého polčasu vyrovnal Martin Regáli. Ďalšie väčšie príležitosti na jednej či druhej strane už ale neprišli a stretnutie sa skončilo remízou 1:1. „Myslím, že hrali na piatich vzadu, kde sa aj zasúvali. Bolo to tam prehustené. Snažili sme sa to tam nejako vykombinovať, ale išlo to ťažko. Chýbala nám tam nejaká pomoc zo štandardiek, aby sme strelili ďalší gól,“ zamyslel sa ružomberský obranca.

Po záverečnom hvizde nevládla v domácom tábore spokojnosť. Aké prvé reakcie si vypočuli hráči od trénerov po zídení z hracej plochy? „Vysvetľovali sme si veci, ktoré musíme zlepšiť do ďalších zápasov. Dúfam, že nám to pomôže, zoberieme si to k srdcu a ďalší zápas už vyhráme,“ dodal Ján Maslo.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK