16.10.2022

Martin Regáli: „Bod sa mi máli, ale za gól som vďačný“

Po domácej remíze s Liptovským Mikulášom 1:1 sa s nami podelil o svoje pocity aj autor vyrovnávajúceho gólu Martin Regáli.

Ruža z úvodného tlaku nevyťažila gól. Následne sa o slovo začali hlásiť hostia a od 29. minúty vyhrával súper po góle Rastislava Václavika. Krátko po zmene strán vyrovnal Martin Regáli a výsledok 1:1 zostal v platnosti až do konca. Ťažko sa mi to hodnotí. Myslím si, že sme mali stúpajúcu formu. Chceli sme to doma potvrdiť tromi bodmi a nepodarilo sa nám to. Neviem či v prvom polčase mal Liptovský Mikuláš ešte niečo okrem tej strely. My sme netrafili priestor brány, ale mali sme tam veľa dobrých náznakov. Celý zápas sme mali zvládnuť lepšie a mali sme ho vyhrať,“ zhrnul futbalista obliekajúci dres s číslom deväť.

Ružomberskí fanúšikovia si zakričali gól v 48. minúte, keď po centri Lukáša Fabiša sa lopty zmocnili Tomáš Bobček s Martinom Chrienom. Druhý spomenutý hráč poslal center Martinovi Regálimu, ktorý hlavou vyrovnal a gól oslávil pred sektorom fanklubu Concordia 1906 na spôsob Erlinga Haalanda. Chlapci v jednej skupine si zo mňa robili srandu, že dávam góly ako Haaland, tak som spravil oslavu ako on,“ vysvetlil Martin Regáli a vtipne reagoval na pripomienku, že v góloch hlavou má lepšiu štatistiku ako nórsky futbalista: „Mám lepšiu postavu.“

S výnimkou niektorých pasáží hry boli Ružomberčania aktívnejším mužstvom, lenže okrem vyrovnávajúceho gólu z nádejných pozícií buď nenamierili medzi tri žrde alebo nezakončili dostatočne razantne, aby výraznejšie preverili súperovho gólmana. Myslím, že sme mali dosť centrov a hlavičkových zakončení. Do šestnástky sme podľa mňa dostali dosť lôpt. Skôr vo finálnej fáze som mohol niektoré situácie vyriešiť lepšie a aj ďalší hráči. V tej finálnej fáze sme neboli presní a kvalitní, aby sme dali viac gólov,“ zamyslel sa domáci útočník.

Remízový výsledok sa domácemu celku málil. Ružomberského ofenzívneho futbalistu mohla po skončení duelu tešiť aspoň skutočnosť, že zvýšil svoje tohtosezónne skóre vo Fortuna lige na sedem gólov. V tabuľke strelcov sa tak momentálne delí o druhú pozíciu s Róbertom Polievkom, pričom obaja doteraz zaznamenali o jeden ligový presný zásah menej ako aktuálne prvý Nikola Krstović z Dunajskej Stredy. Ja som vďačný za každý gól a za každý bod, čo to prinesie. Teraz bol iba jeden, ten sa mi máli, ale za gól som vďačný,“ dodal na záver Martin Regáli.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK