23.10.2022

Štefan Gerec: „Mohol to byť trojbodový zápas“

Ruža v domácom zápase pätnásteho kola Fortuna ligy remizovala s Banskou Bystricou 1:1. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity autor jediného ružomberského gólu Štefan Gerec.

V prvom polčase pohrozili hostia strelou a dorážkou Róberta Polievku, ktoré zneškodnil Ivan Krajčírik a zakončením tesne vedľa horného rohu Martina Rymarenka. Na domácej strane stáli za zmienku najmä strely Olivera Luterána a Adama Tučného, pri ktorých musel zasahovať Matúš Hruška. Myslím si, že to bol zápas s minimom šancí. Každý tím mal v prvom polčase jednu tutovku. V druhom polčase už tých šancí bolo viac. Ku koncu zápasu sa to trochu otvorilo. Škoda, že som nepremenil najväčšiu šancu v zápase. Mohol to byť trojbodový zápas,“ zhodnotil útočník mužstva spod Čebraťa.

Po zmene strán si brankár hostí poradil s priamym kopom Jána Masla a na opačnej strane ihriska Branislav Ľupták mieril spoza veľkého vápna nad brvno. V 78. minúte otvoril skóre Štefan Gerec, no už po troch minútach súper vyrovnal zásluhou bývalého ružomberského hráča Michala Faška. Samozrejme, že to zamrzí, keď hneď po tom ako dáme gól oni vyrovnajú. My sme ale stále verili až do konca, že ten zápas dokážeme zlomiť na našu stranu. Bohužiaľ sa nám to nepodarilo,“ povedal Štefan Gerec.

Po rýchlom vyrovnaní mohla prísť okamžitá ružomberská odpoveď, lenže Štefan Gerec po prihrávke od Martina Regáliho v obrovskej príležitosti prestrelil bránu. Asi som zle trafil loptu. Neviem či mi skočila alebo čo. Veľmi ma to mrzí, lebo to bola stopercentná šanca,“ spomenul si na smolný moment futbalista obliekajúci dres s číslom pätnásť.

Ruža, rovnako ako pred týždňom s Liptovským Mikulášom, remizovala doma aj s Banskou Bystricou 1:1. Vedeli sme, že to bude veľmi ťažký zápas. Majú kvalitných hráčov, o ktorých sa opierajú. Teraz to nebolo inak, keďže vieme akú kvalitu majú Polievka s Faškom, takže pre nás to bol ťažký zápas, ale mohli sme ho vyhrať,“ dodal Štefan Gerec.

Foto: Rudolf Maškurica, Stanislav Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK