25.10.2022

Naši hráči hrali za SR “17“

Slovenská futbalová reprezentácia do sedemnásť rokov odohrala v dňoch od 19. do 25. októbra 2022 v Moldavsku prvú fázu kvalifikácie ME. Do súbojov zasiahli aj ružomberskí futbalisti Daniel Lopušek a Leopold Mizerák.

Futbalisti spod Tatier v prvom vystúpení podľahli Lotyšsku 0:1. Následne remizovali s domácim Moldavskom 1:1, keď sa o jediný slovenský presný zásah postaral Samuel Dikoš z Groningenu. V poslednom vystúpení tím SR “17“ vyhral nad Nemeckom 1:0, keď sa o rozhodujúci gól postaral v nadstavenom čase Adam Baláž z Banskej Bystrice.

Slovensko skončilo so ziskom štyroch bodov vo svojej kvalifikačnej skupine na treťom mieste. Postup do ďalšej fázy kvalifikácie si zaistili Nemecko s Lotyšskom. Priamo postupujú aj štyri najlepšie tímy z tretích miest, no niektoré skupiny ešte nehrali, takže slovenská „sedemnástka“ si ešte musí počkať na definitívny verdikt.

V súboji s Lotyšskom hral Daniel Lopušek do 62. minúty, kedy ho nahradil Leopold Mizerák. Do stretnutia s Moldavskom nastúpil Daniel Lopušek v 72. minúte a Leopold Mizerák hral od 83. minúty. V zápase s Nemeckom hral Daniel Lopušek do 68. minúty a vystriedal ho Leopold Mizerák.

Foto: futbalsfz.sk

ZDIEĽAJ ČLÁNOK