26.10.2022

Na úvod v Malajzii tesná prehra s PSG

Ružomberskí starší žiaci si v úvodnom meraní síl na turnaji v Malajzii zmerali sily s rovesníkmi zo známeho francúzskeho klubu Paris Saint-Germain.

V závere prvého polčasu poslal súpera do vedenia Mathis Laurent Jangeal. Krátko po zmene strán skóroval Adam Ayari a náš výber prehrával 0:2. Mladí Ružomberčania sa však nevzdávali. V 46. minúte strelil kontaktný gól striedajúci Ivan Prílepok a už po troch minútach Alin Lerint vyrovnal z pokutového kopu na 2:2. Z výhry sa napokon tešil tím z hlavného mesta Francúzska, keď sedem minút pred koncom riadnej hracej doby rozhodol svojím druhým gólom v stretnutí Adam Ayari a Ruža prehrala 2:3.

Naše družstvo siahalo na bodový zisk až do konca atraktívneho duelu. Proti kvalitnému súperovi sme odohrali dobrý zápas. Ustáli sme úvodný tlak, postupne sme sa súperovi vyrovnali, ale súper hrozil z brejkových situácií, z ktorých dvakrát skóroval. Po prestávke sme sa zmobilizovali a dokázali sme vyrovnať. Nakoniec sa prejavila kvalita PSG, ktorý strhol víťazstvo na svoju stranu,“ zhodnotil prvý súboj na turnaji v Malajzii tréner Ivan Hvolka.

Za tím starších žiakov klubu spod Čebraťa nastúpili v základnej zostave Tomáš Gubka, Adam Vierik, Lukáš Fedor, Patrik Fecko, Tadeáš Husár, Adam Ondruš, Alex Blaho, Florián Baláž, Dávid Jacko, Andrej Jurík a Alin Lerint. Striedali Dominik Petrovčin, Oliver Kaliský, Ivan Prílepok a Leo Bilák. Hráčom zápasu bol náš brankár Tomáš Gubka, ktorý viackrát počas stretnutia podržal mužstvo.

Ružomberskí starší žiaci odohrajú ďalší duel na turnaji vo štvrtok 27. októbra 2022 o 10:00 (SEČ), kedy si zmerajú sily s malajzijským mládežníckym výberom AMD Cougar. Zápas budete môcť sledovať TU.

Foto: NFDP

ZDIEĽAJ ČLÁNOK