28.10.2022

Preview: Ruža sa predstaví v Trenčíne

V sobotu 29. októbra 2022 o 15:00 odohrá Ružomberok v Trenčíne zápas šestnásteho kola Fortuna ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v minulom kole hrala doma s Banskou Bystricou a „derby cez kopec“ sa skončilo remízou 1:1, keď sa o jediný gól tímu spod Čebraťa postaral Štefan Gerec. Tento zápas bol trošku nešťastný, že sme neboli dostatočne efektívni. Nepremenili sme tie dve šance, ktoré sme mali navyše oproti Bystrici a tým pádom sme zase doma stratili dva body. S odstupom času ale musím povedať, že mi tam chýbalo väčšie chcenie. V niektorých úsekoch hry by som potreboval od hráčov, aby viac pressovali, viac sa tlačili do pokutového územia a potom si myslím, že by sme ten zápas zvládli,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Liptáci doteraz získali dvadsaťdva bodov a v ligovej tabuľke im patrí priebežná piata pozícia. Na štvrtú Podbrezovú strácajú jeden bod a od šiestej Banskej Bystrice ich delia dva body. Oproti obidvom tabuľkovým susedom majú k dobru preložené meranie síl s Dunajskou Stredou. V sobotu čaká Ružomberok pod hradom Matúša Čáka súboj s Trenčínom, ktorý má na svojom konte momentálne osemnásť bodov a nachádza sa na ôsmom mieste. Zatiaľ jediný vzájomný duel v tejto sezóne sa v centre dolného Liptova skončil bezgólovou remízou.

Trenčania vybojovali v doterajšom priebehu ročníka trinásť z osemnástich bodov na svojom trávniku. Naopak, Ruža získala do tejto chvíle o dva body viac u súperov ako doma a to odohrala šesť vonkajších a osem domácich ligových súbojov. Vieme, že Trenčín je mužstvo, ktoré získava body hlavne doma. Hrajú na umelej tráve, kde si vedia vytvoriť veľa príležitostí, či už po centroch alebo vykombinovaním z krajnej vertikály, kde majú veľmi technických a rýchlych hráčov a následne sa snažia zakončovať buď z vnútra alebo spoza pokutového územia. Takže musíme eliminovať tieto ich veci. Vytvoriť na nich tlak, aby sme vedeli získavať lopty v nebezpečných priestoroch a potom sa následne presadzovať,“ povedal Peter Struhár.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Martin Boďa, Kristóf Domonkos a Matej Kochan. Otázny je štart Mateja Madleňáka. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK