31.10.2022

Starší žiaci hrali na turnaji v Malajzii

Ružomberskí mládežníci sa zúčastnili na medzinárodnom turnaji v malajzijskom Gambangu.

V konkurencii družstiev z ôsmich krajín sa v skupine stretli s tímami Paris Saint-Germain (Francúzsko), Cerezo Osaka (Japonsko), Hwaseong FA (Južná Kórea), AMD reprezentácia Malajzie U15. V zápase o umiestnenie si zmerali sily s thajským Chonburi FC.

Na začiatku septembra sme dostali pozvánku na turnaj organizovaný Malajzijskou futbalovou federáciou. Ponuka nás zaujala. Pre krátkosť času sme museli rýchlo zareagovať a dať veci, týkajúce sa organizačných záležitostí do pohybu. Upravili sme si termínovú listinu súťažných zápasov a prispôsobili tréningový proces,“ povedal športový riaditeľ mládeže Peter Penov.

Mladých futbalistov spod Čebraťa preverili rôzni zaujímaví súperi. „Organizácia turnaja bola na vysokej úrovni počnúc ubytovaním, dopravou, stravovaním, hracími plochami až po servis pre každé družstvo. Hráči si siahli na dno svojich síl a porovnali sa s rôznymi štýlmi,“ zhodnotil tréner starších žiakov Ivan Hvolka.

Je pre nás obrovská skúsenosť hrať proti rovesníkom z PSG ako aj špičkovým tímom z Ázie v úplne iných, pre nás náročných klimatických podmienkach,“ skonštatoval kapitán ružomberského družstva Tadeáš Husár.

Výsledky:

Paríž Saint-Germain – MFK Ružomberok 3:2
Góly RK: Prílepok, Lérint

Malajzia U15 – MFK Ružomberok 2:0

MFK Ružomberok – Cerezo Osaka 1:4
Gól RK: Husár

MFK Ružomberok – Hwaseong 2:0
Góly: Husár, A. Ondruš

FC Chonburi – MFK Ružomberok 2:0

Foto: NFDP

ZDIEĽAJ ČLÁNOK