7.11.2022

Preview: Čaká nás osemfinále Slovnaft Cupu v Skalici

V utorok 8. novembra 2022 o 13:00 odohrá Ružomberok v Skalici osemfinále Slovnaft Cupu. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža mala cez víkend odohrať domáci ligový duel so Zlatými Moravcami, ktorý bol napokon odložený z dôvodu ekologickej havárie na hlavnej hracej ploche ružomberského štadióna, keď na trávnik vytiekla látka nebezpečná pre zdravie aktérov stretnutia. Je škoda, že nás postihli takéto okolnosti a neodohrali sme zápas. Predsa by sme chceli byť v zápasovom režime a odohrať zápas. Chalani boli zdravo namotivovaní, veľmi dobre nastavení, ale aj takéto veci sa vo futbalovom živote dejú,“ skonštatoval tréner.

Mužstvo spod Čebraťa doteraz získalo vo Fortuna lige 23 bodov a v ligovej tabuľke mu patrí priebežná piata pozícia. Od štvrtej Podbrezovej ho delia tri body a od šiestej Žiliny jeden bod, no oproti tabuľkovým susedom má momentálne k dobru dve stretnutia. Pred ďalšími ligovými meraniami síl prichádza na rad v utorok osemfinále Slovnaft Cupu. Ružomberčania sa predstavia na štadióne Skalice, ktorá sa so šestnástimi bodmi nachádza v ligovej tabuľke na jedenástom mieste. V aktuálnom ročníku Fortuna ligy zvíťazili Liptáci nad týmto súperom na jeho pôde a aj doma zhodne 2:0.

Zatiaľ čo Ružomberok v aktuálnej edícii Slovnaft Cupu prešiel cez Liptovskú Teplú, Makov a Devínsku Novú Ves, cesta Skalice do osemfinále viedla cez Prievidzu, Veľký Meder a Lipany. Aj toto kolo pohárovej súťaže sa hrá na jedno stretnutie a pokiaľ sa nerozhodne v riadnej hracej dobe, na rad príde penaltový rozstrel. Už v utorok ideme do Skalice. Malo sa to hrať v stredu, ale aj celkom dobre vzhľadom na to, čo nás postihlo v sobotu, že ideme už v utorok, lebo chalani sú už hladní po futbale. Takže pripravíme sa a budeme cestovať do Skalice, ktorá nám určite nič nedaruje z toho dôvodu, že dvakrát sme s nimi vyhrali. Ich tím sa skonsolidoval, teraz začína zbierať body, takže si musíme dať veľký pozor,“ povedal Peter Struhár.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do pohárového duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Martin Boďa, Kristóf Domonkos, Matej Kochan a Adam Tučný. Otázny je štart Jakuba Rakytu a Mareka Zsigmunda. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Futbalnet.tv. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK