14.11.2022

Výsledky mládežníckych tímov

Počas minulého týždňa hrali dorastenci so Slovanom Bratislava, pričom „devätnástka“ so „šestnástkou“ vyhrali a obidvom kategóriám patrí v ich súťažiach priebežná prvá pozícia. Starší žiaci uzavreli sezónu. Futbalistky odohrali duel trinásteho kola I. ligy žien a na trávniku sa predstavili aj ďalšie kategórie.

I. liga starší dorast (U19)

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 0:2 (0:1)
Góly:
Úradník, Szijjártó

I. liga mladší dorast (U17)
MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava 1:3 (1:1)
Gól RK:
Michlík

I. liga mladší dorast (U16)
MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava 3:0 (0:0)
Góly:
Jevoš, Jaššo, Tittel (z 11m)

Miroslav Latiak (tréner MFK Ružomberok U16): „Zápasy so Slovanom majú vždy svoju kvalitu a ani teraz to nebolo inak. Do zápasu sme mohli vstúpiť dobre, ale nepremenili sme obrovskú príležitosť. Od tohto momentu mali hostia optickú prevahu keď držali loptu, ale našťastie ďaleko od našej brány. My sme hrozili z rýchlych protiútokov. Do druhého polčasu sme mali veľmi dobrý vstup, keď po dvoch výborne kopnutých štandardných situáciách Latiaka skórovali Jevoš a Jaššo. O chvíľku vypracoval aktívny Jevoš pokutový kop, ktorý premenil Tittel. Od tohto momentu sme si už vedenie s prehľadom ustrážili. Musíme chalanov pochváliť ako zvládli tento ťažký zápas."

I. liga starší žiaci – stred (U15)

MFK Ružomberok – MŠK Rimavská Sobota 12:0 (8:0)
Góly:
Lerint 4, Husár 2, Fízik vl., Prílepok, A. Ondruš, Baláž, Petrovčin, Tokoly

MŠK Námestovo – MFK Ružomberok 0:3 (0:1)
Góly:
Lerint 2, A. Ondruš (z 11m)

Tím U15 sa po poslednom zápase základnej časti nachádza s 28 bodmi na priebežnom prvom mieste, o bod menej doteraz získala Žilina, ktorá má ešte k dobru jedno stretnutie.

I. liga starší žiaci – stred (U14)

MFK Ružomberok – MŠK Rimavská Sobota 12:0 (6:0)
Góly:
Olšavský 5 (štvrtý z 11m), Hoferica 2, Pánči, Vrana, Bachan, Bilák, Jevoš (z 11m)

MŠK Námestovo – MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

Kategória U14 uzavrela základnú časť s 22 bodmi a nachádza sa na štvrtej pozícii.

I. liga ženy

MFK Dukla Banská Bystrica – MFK Ružomberok 1:0 (0:0)

Pre mladších žiakov sa už jesenná časť sezóny skončila, no tím U12 si včera v Krompachoch zahral s tamojším výberom a aj s rovesníkmi z Prešova. „Aj keď išlo o prípravné zápasy, hrali sa vo vysokom tempe a našich hráčov poriadne preverili. Domáci po zápase pripravili pre všetkých aj malé pohostenie, za čo veľmi pekne ďakujeme,“ zhodnotil tréner ružomberskej „dvanástky“ Adrián Drígeľ.

Ružomberskí prípravkári z kategórií U11 a U10 hrali včera na umelom trávniku v areáli nášho štadióna s rovesníkmi z klubov RSC HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica, o. z. a 1. FC Tatran Prešov.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK