18.11.2022

Martin Boďa podpísal novú zmluvu

Predstavitelia futbalového klubu MFK Ružomberok sa dohodli na novej zmluve s útočníkom Martinom Boďom.

Momentálne 25-ročný ofenzívny hráč začínal s futbalom v Malom Čepčíne, následne prestúpil do klubu TJ Družstevník Belá-Dulice a neskôr išiel do Martina, kde zaujal v sezóne 2019/20. 3. liga Stred sa vtedy nedohrala z dôvodu šírenia ochorenia COVID-19 a Martin Boďa mal po pätnástich kolách na svojom konte dvanásť presných zásahov, zároveň dvakrát skóroval aj v Slovnaft Cupe.

Nasledujúci ročník 2020/21 už absolvoval pod Čebraťom a pripísal si aj prvý gól vo Fortuna lige. Jeden presný zásah v oranžovom drese zároveň dal v uvedenej sezóne aj v Slovnaft Cupe. Počas nasledujúceho ročníka 2021/22 najskôr prevažne nastupoval za Oravské Veselé, s ktorým mal vtedy klub spod Čebraťa dohodu o striedavých štartoch. Deviatimi gólmi v desiatich stretnutiach tretej ligy, ako aj svedomitou prácou na tréningoch, vysielal čoraz hlasnejší signál, že už je pripravený stať sa stabilnou súčasťou ružomberského kádra v najvyššej súťaži.

Za prejavenú dôveru sa počas sezóny 2021/22 odvďačil tým najlepším možným spôsobom, keď sedemkrát skóroval vo Fortuna lige. Žiaľ ročník nedohral do konca. Počas druhého polčasu siedmeho kola nadstavbovej časti v Trnave utrpel veľmi nepríjemné zranenie kolena, ktoré ho pripravilo o možnosť zahrať si v predkolách Európskej konferenčnej ligy, aj vo všetkých ostatných dueloch počas roka 2022.

Martin Boďa predĺžil svoje pôsobenie pod Čebraťom do konca sezóny 2025/26. Veríme, že podpis novej zmluvy je správnym krokom pre obidve strany a že na jar nám opäť bude robiť radosť svojimi gólmi.

ZDIEĽAJ ČLÁNOK