23.11.2022

Preview: Čaká nás dohrávka v Dunajskej Strede

Vo štvrtok 24. novembra 2022 o 18:30 odohrá Ružomberok na juhu Slovenska dohrávku jedenásteho kola Fortuna ligy s domácou Dunajskou Stredou. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Predminulý víkend sa Ruža predstavila na štadióne Slovana Bratislava, kde prehrala 0:2. Škoda, že sme sa zo Slovana vrátili bez bodov, lebo myslím si, že v prvej polovici zápasu sme hrali veľmi dobre. Boli sme veľmi nebezpeční. Vychádzali nám prechody, ale bolo to len po pokutové územie, kde sme nevedeli prudšie vystreliť na bránu, aby sme sa strelecky presadili, ale s výkonom som bol spokojný. Do druhého polčasu sme mali nie moc koncentrovaný vstup, kde sme inkasovali a tým pádom sa Slovan dostal do vedenia. Druhý gól bol aj s okolnosťami, ktoré predchádzali pokutovému kopu – čistá ruka, takisto zákrok brankára a zrazu sme prehrávali 0:2, kedy už bolo veľmi ťažké presadiť sa a niečo urobiť so zápasom. Mali sme nejaké náznaky zo štandardných situácií, ale Slovan si udržal vedenie a išli sme z Bratislavy bez bodov,“ zhodnotil tréner.

Osemnáste kolo, v ktorom si Ružomberok zmeral sily s úradujúcim majstrom, bolo oficiálne posledným jesenným kolom Fortuna ligy. Na mužstvo spod Čebraťa ale ešte čakajú dve dohrávky, keď budú hrať vo štvrtok 24. novembra o 18:30 v Dunajskej Strede a následne v nedeľu 27. novembra o 15:30 doma privítajú Zlaté Moravce. Týmto dvom súbojom predchádzala reprezentačná prestávka. Hráči, ktorí mali nejaké zranenia sa doliečili. Vieme, že nám odišli chlapci na reprezentačné zrazy. Niektorí sa vrátili takisto so zraneniami alebo chorobou, takže teraz v tomto týždni dávame tím dokopy a už sa pripravujeme na Dunajskú Stredu, kde sme sa venovali hlavne vedeniu útoku a pressingovým situáciám,“ priblížil Peter Struhár dianie počas uplynulých dní.

Z hráčov, ktorí sú súčasťou A mužstva boli Dominik Ťapaj a Viktor Úradník pri výhrach SR “19“ nad Estónskom. Gabriel Halabrín zasiahol do zápasov „slovenskej dvadsiatky“. Tento výber prehral s Japonskom a následne zdolal Indonéziu aj Saudskú Arábiu. Martin Regáli nastúpil v závere do remízových duelov Slovenska s Čiernou Horou a Čile. V druhom prípade sa mu ušla veľká pocta, keď v 89. minúte striedal Mareka Hamšíka, lúčiaceho sa s reprezentáciou. Naši najmladší Úradník s Ťapajom podali veľmi dobré výkony, vyhrali. Viktor hral takého halfbacka v trojobrancovom systéme. Ťapaj bol veľmi spoľahlivý v bráne. Halabrín sa k nám pripojil až dnes. Je to veľká pocta, že Martin Regáli striedal takú osobnosť slovenského futbalu. Napísal som mu, že táto jedna minúta je viac, ako keby odohral celý zápas, lebo striedať takúto legendu je česť. Pripísal si ďalšie dva štarty. Prišiel s chorobou, takže ešte uvidíme či bude k dispozícii na zápas s Dunajskou Stredou,“ povedal šéf ružomberského realizačného tímu.

Ružomberčania majú na svojom konte 23 bodov a patrí im priebežné piate miesto v tabuľke. Od šiestej Žiliny ich delí jediný bod. Naopak, na štvrtú Podbrezovú strácajú šesť bodov. Obidvaja tabuľkoví susedia už majú odohrané všetky jesenné stretnutia. Liptákom sa tak ponúka šanca upevniť si pozíciu v prvej šestke, lenže nečaká ich nič ľahké. Vo štvrtok sa predstavia na štadióne Dunajskej Stredy, ťahajúcej úspešnú sériu. DAC doteraz získal 35 bodov a nachádza sa na druhom mieste so stratou jednej výhry na Slovan Bratislava. Vieme o Dunajskej Strede, že ťahá dlhú šnúru vyhratých zápasov s tým, že naposledy vyhrali vyšším rozdielom, ale vidíme v ich hre aj nejaké nedostatky, ktoré majú. Mužstvo je vyskladané z veľkých individualít, ktoré sú nepríjemné hlavne v útočnej fáze, kde majú najlepšieho strelca ligy a myslím, že majú jedného z najlepších stredových hráčov v podobe Kalmára, na ktorých si musíme dať pozor. Za nového trénera má tím väčšiu kompaktnosť a priamočiarosť v útoku,“ vyjadril sa tréner k aktuálnemu súperovi.

Pre zranenia nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Martin Boďa, Kristóf Domonkos, Matej Kochan a Adam Tučný. Choroba môže taktiež zamedziť štartu Michala Dopatera a Martina Regáliho. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: TASR, Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK