26.11.2022

Preview: Príďte sa rozlúčiť s jesennou časťou!

V nedeľu 27. novembra 2022 o 15:30 odohrá Ružomberok na svojom štadióne dohrávku sedemnásteho kola Fortuna ligy so Zlatými Moravcami. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Vo štvrtok hrali Liptáci v Dunajskej Strede, kde napriek sympatickému výkonu a viacerým šanciam prehrali 0:1. Musím tento zápas hodnotiť pozitívne. Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. Vytvorili sme si Morongom stopercentnú šancu. Následne Dunajská Streda dobre kombinovala hlavne v krajných vertikálach a odtiaľ si vypracovala akciu, z ktorej dala gól. Myslím si, že aj v prvom polčase sme tam mali rýchle prechody, ktoré sme mohli využiť. Získavali sme lopty v pressingových situáciách, ale v prvom polčase sme sa veľmi trápili v zakončení. Druhý polčas bol zase zaujímavý z jednej či druhej strany. Mohli padať góly. Prišiel moment, kde sme prišli o Mojžiša, ktorý dostal červenú kartu a hrali sme o jedného hráča menej. Chlapci ukázali tímový duch, súdržnosť, ochotu pobiť sa o výsledok a myslím si, že sme ten zápas mohli v druhom polčase dokonca aj vyhrať, ale trápime sa v zakončení a našej efektivite v pokutovom území. Kým nebudeme premieňať šance, tak nebudeme získavať body,“ zhodnotil tréner predchádzajúci duel.

Ružomberok má na svojom konte naďalej 23 bodov a v ligovej tabuľke mu patrí piata pozícia. Doteraz získal o bod viac ako šiesta Žilina a stráca šesť bodov na štvrtú Podbrezovú. Pred zimnou prestávkou čaká na tím z centra dolného Liptova ešte posledné súťažné meranie síl, keď v nedeľu odohrá preložený domáci súboj sedemnásteho kola so Zlatými Moravcami. ViOn sa s osemnástimi bodmi nachádza na priebežnej desiatej priečke. Podobne ako Ruža aj Zlaté Moravce hrali vo štvrtok, keď v dohrávke desiateho kola podľahli Slovanu Bratislava 1:4. Minulý zápas pozdvihol mužstvo z toho dôvodu, že tam bola veľká energia. Cítiť silu v mužstve, charakter hráčov. Ak to prenesieme do najbližšieho zápasu so Zlatými Moravcami, tak myslím si, že aj to naše zlé zakončenie sa už musí preklopiť aj na našu stranu. Keď si vytvoríme príležitosti, myslím si, že zápas úspešne zvládneme a uzavrieme túto polsezónu víťazstvom,“ povedal Peter Struhár pred duelom so súperom, s ktorým Ružomberčania v tejto sezóne remizovali na jeho pôde 2:2.

V súboji s ViOnom pôjde v samom závere jesene o nesmierne dôležité body pre obidva tímy. Preto veríme, že hráči sa aj tentokrát na ružomberskom štadióne budú môcť spoľahnúť na výbornú fanúšikovskú podporu z hľadiska. Kto videl na VOYO predchádzajúci zápas, musel sa divákom páčiť. Je čas majstrovstiev sveta, tak by ľudia mohli prísť pozrieť na ten zápas aj na našu ligu a povzbudiť chalanov za tú celú sezónu, ktorá nebola ľahká. Vieme, že bola tŕnistá. Takže by sme chceli pozvať fanúšikov na posledný zápas. S chlapcami sme si povedali, že na Milana chceme doma urobiť radosť všetkým Milanom, úspešne a hlavne víťazne ukončiť túto polsezónu,“ pozval divákov na zápas šéf ružomberského realizačného tímu.

Pre zranenia nebudú môcť do ligového duelu zasiahnuť Samuel Šefčík, Martin Boďa, Kristóf Domonkos a Matej Kochan. Kvôli trestu za červenú kartu nemôže hrať ani obranca Alexander Mojžiš. Choroba môže taktiež zamedziť štartu Michala Dopatera a Martina Regáliho. Pozvánku na zápas nájdete TU. Priamy prenos odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK