5.1.2023

Začala sa zimná príprava

Vo štvrtok 5. januára 2023 odštartoval ružomberský seniorský tím prípravu na jarnú časť Fortuna ligy, ktorej prvé jarné kolo je naplánované na 11. februára 2023, kedy si Ruža na svojom štadióne zmeria sily s Michalovcami.

Ružomberčania majú naplánovaných päť prípravných stretnutí. Sily si zmerajú s mužstvami zo Slovenska, Maďarska a Poľska. Úvodný prípravný duel čaká tím spod Čebraťa v sobotu 14. januára 2023 o 13:00 na umelom trávniku v areáli ružomberského štadióna, kde si zmeria sily s Považskou Bystricou. Začneme v domácich podmienkach, kde sa v prvých dvoch týždňoch chceme zamerať hlavne na rozvoj kondičných schopností našich hráčov. Potom následne by sme mali odcestovať do Maďarska, kde odohráme dva kvalitné zápasy so Zalaegerszegoma Haladásom. Následne sa vrátime domov, kde nás preveria dva poľské tímy,“ načrtol plán prípravy tréner Peter Struhár.

V kádri sa oproti jesennej časti udialo niekoľko zmien. Tím opustili Filip Lichý, Martin Regáli a Adam Morong. Jakub Luka bude počas jarnej časti hosťovať v Dolnom Kubíne a Michal Dopater v Prostějove. Naopak, počas zimy dostanú šancu viacerí hráči z dorastu. V zime nás opustila trojica hráčov. Rozhodli sme sa dať šancu mladým hráčom. Môžu nám ukázať, že treba s nimi rátať, povedal lodivod tímu spod Čebraťa.

Medzi verejnosťou rezonoval najmä prestup Martina Regáliho do Belgicka. Ofenzívny futbalista totiž počas svojho pôsobenia pod Čebraťom zaznamenal tridsať gólov vo Fortuna lige, bol stabilnou súčasťou kádra a vďaka svojim výkonom si vypýtal miesto v reprezentácii. Aj som mu to prial, pretože je to veľký profesionál. Makal na sebe. Už má trošku vyšší vek, ale s jeho formou si to zaslúžil. Prajem mu, aby podával kvalitné výkony aj v zahraničí,“ pochválil Peter Struhár svojho už bývalého zverenca.

Počas jesene sa mužstvo muselo zaobísť bez viacerých zranených opôr. „Jesennú časť to určite ovplyvnilo. Hlavne nám odišlo veľa bodov v podobe zranených Boďu, Kochana, Šefčíka a Domonkosa, ktorí nám tvorili celú výstavbu útoku a Maťo to zakončoval. Šefčík s Boďom by sa mali už dnes pomaly zapojiť do tréningu. Domonkos sa zapojí do nejakých siedmych až desiatich dní do tréningu s mužstvom a Kochan ku koncu mesiaca,“ prezradil tréner.

Ružomberok zimuje po jeseni na piatej pozícii so ziskom 24 bodov. Na úvod jari tak bude musieť v posledných štyroch kolách základnej časti definitívne potvrdiť miestenku v prvej šestke. Krátkodobý cieľ je hlavne aby sme zvládli v domácom prostredí prvý zápas s Michalovcami. Následne aj ďalšie tri zápasy, aby sme boli v prvej šestke. Potom by sme chceli hrať zaujímavý futbal. Budeme chcieť hlavne zapájať našich mladých hráčov z dorastu, aby si zvykali na tuhé Fortuna ligové boje,“ predostrel plány Peter Struhár.

Zoznam A mužstva MFK Ružomberok:

Dominik Ťapaj, Tomáš Frühwald, Ivan Krajčírik, Alexander Mojžiš, Ján Maslo, Mário Mrva, Matej Madleňák, Lukáš Fabiš, Matúš Krištof, Alexander Selecký, Matúš Malý, Giuliano Antonio Marek, Oliver Luterán, Jakub Rakyta, Kristóf Domonkos, Samuel Šefčík, Matej Kochan, Adrián Macejko, Adam Tučný, Gabriel Halabrín, Marek Zsigmund, Matúš Matej, Martin Chrien, Viktor Úradník, Kevin Švehla, Tobias Bujňaček, Tomáš Bobček, Štefan Gerec, Martin Boďa, Marko Kelemen

Program zimnej prípravy:

14. 1. 2023 o 13:00 MFK Ružomberok – MŠK Považská Bystrica (Ružomberok, UT)
17. 1. 2023 ZTE FC Zalaegerszeg – MFK Ružomberok (Zalaegerszeg)
21. 1. 2023 o 13:00 Szombathelyi Haladás MFK Ružomberok (Szombathely)
27. 1. 2023 o 13:00 Zaglebie Sosnowiec – MFK Ružomberok (Sosnowiec)
4. 2. 2023 o 14:00 MFK Ružomberok – Puszcza Niepolomice (Ružomberok)

Foto: Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK