12.2.2023

Dominik Ťapaj: „Boli sme lepším mužstvom“

Sobotné víťazstvo nad Michalovcami malo špeciálnu príchuť pre brankára Dominika Ťapaja. Pri premiérovom štarte vo Fortuna lige si pripísal čisté konto.

Mladý gólman neskrýval pred zástupcami médií spokojnosť zo svojej premiéry. „Som rád. Mám prvý štart, k tomu čisté konto a hlavne dôležité tri body. Určite sme všetci radi, nielen ja,“ opísal svoje pocity brankár obliekajúci dres s číslom jeden ihneď po skončení duelu.

Po zranení Ivana Krajčírika futbalová verejnosť skôr očakávala, že miesto v bráne dostane dvadsaťročný Tomáš Frühwald, ktorý už v prebiehajúcom ročníku odchytal šesť duelov Fortuna ligy a taktiež zanechal sympatický dojem. Teraz dostal priestor jeho mladší kolega. „Ak mám povedať pravdu, trochu som bol prekvapený, ale bol som rád. Myslím, že som si to zaslúžil tým ako som trénoval a som rád, že som mohol ísť do brány,“ povedal Dominik Ťapaj.

Prvý štart v najvyššej seniorskej súťaži prináša so sebou aj veľkú zodpovednosť. Zvlášť keď Ruža nutne potrebovala zvíťaziť. „Cez týždeň, keď som sa to dozvedel, tak som bol trošku nervózny. Mám len osemnásť rokov a prvý štart je niečo veľmi veľké, ale postupom času to opadlo. Na predzápasovej rozcvičke som sa už cítil dobre. Mal som dobrú rozcvičku. Potom to už bolo v pohode,“ spokojne konštatoval ružomberský brankár.

Mladý gólman nemal v bráne veľa práce, ale splnil všetko, čo bolo potrebné. Chytil niekoľko centrov smerujúcich pred bránu aj jediné presné zakončenie súpera. Michalovce si vypracovali aj ďalšie príležitosti, no v ostatných prípadoch mierili mimo troch žrdí. „Mal som prakticky len jednu strelu, čo vyslal Slebodník v prvom polčase. Inak som nemal vôbec robotu, takže ďakujem chalanom a vážim si to,“ pochválil Dominik Ťapaj svojich spoluhráčov.

Na opačnej strane trávnika bolo viac vzruchu. Ružomberčania si vypracovali mnohé šance na skórovanie. Jednu z nich premenil v 39. minúte Tomáš Bobček a Ruža zvíťazila 1:0. „Podľa mňa sme súpera nepustili do ničoho. Boli dobrí v prechodoch a mali celkom dobré štandardné situácie. Inak sme podľa mňa boli lepším mužstvom,“ zhodnotil duel strážca svätyne klubu spod Čebraťa.

Foto: Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK