16.2.2023

Preview: Cestujeme do Trnavy

V piatok 17. februára 2023 o 17:30 odohrá Ružomberok v Trnave dvadsiate kolo Fortuna ligy s domácim Spartakom. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža vstúpila do jarnej časti víťazstvom nad Michalovcami 1:0, keď o trojbodovom zápise rozhodol v 39. minúte Tomáš Bobček. Dojmy sú veľmi kladné z dôvodu, že chalani dodržali plán aj taktický zámer a išli za víťazstvom, lebo sme ho veľmi potrebovali,“ spokojne konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Okrem výhry potešila aj skutočnosť, že na trávniku dostali priestor viacerí hráči, ktorých posledné mesiace trápili nepríjemné zranenia – Samuel Šefčík, Kristóf Domonkos a Martin Boďa. V bráne sa premiérovo predstavil mladý gólman Dominik Ťapaj. Sme veľmi radi, že všetci spomínaní dlhodobo zranení futbalisti zasiahli do zápasu ako striedajúci hráči. Dominika Ťapaja sme dlhšie sledovali. Pracuje na sebe, tak sme mu dali šancu v tomto zápase a nesklamal. Sme radi, že si udržal čisté konto,“ pochválil Peter Struhár svojich zverencov.

Liptáci vďaka výhre zvýšili svoj bodový zisk na 27 bodov. Naďalej im patrí piata priečka, od štvrtej Podbrezovej ich delia tri body a majú o dva body viac ako šiesta Žilina. Zároveň tri kolá pred koncom základnej časti má Ruža trojbodový náskok pred siedmou Duklou Banská Bystrica. V piatok sa mužstvo spod Čebraťa predstaví v Trnave, kde si zmeria sily s domácim Spartakom, ktorý doteraz vybojoval 37 bodov a nachádza sa na treťom mieste.

V jeseni Ružomberčania doma vyhrali nad Trnavou 3:2. Ak by zopakovali trojbodový zápis aj v piatok, tak za určitých okolností by už po blížiacom sa víkende mohli mať istú účasť v nadstavbovej skupine o titul. Sme si vedomí toho, o aký zápas ide, že by sme si už mohli zaručiť prvú šestku, ale stojí proti nám veľmi ťažký a ambiciózny klub, ktorý má kvalitných hráčov. Povedal by som, že sa posilnili a hlavne tá os tam zostala, takže myslím si, že tréner Gašparík nás má dobre prečítaných. Nečaká nás tam nič ľahké, ale my vieme o ich silných aj slabých stránkach a tie slabé budeme chcieť využiť v náš prospech,“ povedal tréner.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do duelu zasiahnuť Ivan Krajčírik, Matej Kochan a Adam Tučný. Otázny je štart Alexandra Mojžiša. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Nova Sport a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Ján Kmeť, TASR

ZDIEĽAJ ČLÁNOK