25.2.2023

Preview: „Musíme byť veľmi ostražití“

V nedeľu 26. februára 2023 o 17:30 odohrá Ružomberok 21. kolo Fortuna ligy na štadióne domácej Žiliny. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža v uplynulom kole zvíťazila v Trnave gólmi Tomáša Bobčeka a Martina Chriena 2:0. Sme veľmi radi, že sme zvládli tento veľmi ťažký zápas a teší ma to o to viac, že držíme s Trnavou úspešnú sériu. Veľmi dobre sme hrali v defenzíve a po zlom prvom polčase sme si z Trnavy odniesli tri body, ktoré ako vidíme, boli veľmi dôležité. Boli sme veľmi efektívni v ofenzívnej fáze hry. Som rád, že sa zase presadil Tomáš Bobček. Aj keď jeho výkon nebol až taký, ale sme radi, že sa pravidelne presadzuje,“ zhodnotil tréner uplynulý duel.

Dve kolá pred koncom základnej časti majú Liptáci na svojom konte tridsať bodov a patrí im piata pozícia. Na Podbrezovú, ktorá odohrala duel 21. kola už v piatok, strácajú štyri body. Naopak, od aktuálneho súpera, šiestej Žiliny, aj siedmej Banskej Bystrice ich delí päť bodov. Ak by Ružomberok uhral pod Dubňom aspoň remízu, definitívne by si zaistil účasť v nadstavbovej skupine o titul. Za predpokladu, ak v sobotu Dukla doma nezvíťazí nad Liptovským Mikulášom, rozhodnuté môže byť už deň vopred. Budeme sa snažiť urobiť všetko pre to, aby sme po víkende mali stopercentnú istotu účasti v skupine o titul, ale vieme, že Žilina potrebuje všetky body a preto musíme byť veľmi ostražití. Možno ale budeme chcieť aj tento fakt využiť pre našu hru,“ povedal Peter Struhár.

V minulom ročníku Ruža vyhrala nad Šošonmi vo všetkých štyroch vzájomných meraniach síl. Výstrahou je ale zatiaľ jediný tohtosezónny súboj so Žilinou, kedy mužstvo spod Čebraťa prehralo na svojom trávniku 0:2. Vieme, že rozhodol dosť nešťastný vstup do tohto zápasu, kde sme inkasovali dva góly po chybách v defenzíve. Žilina premenila svoje útoky a potom sa nám ťažko vstupovalo do zápasu. Chceli sme dať nejaký ten kontaktný gól, ale ten zápas nám nevyšiel a Žilina u nás vyhrala,“ spomenul si šéf ružomberského realizačného tímu.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do duelu zasiahnuť Ivan Krajčírik, Matej Kochan, Adam Tučný, Martin Boďa a Marek Zsigmund. Otázny je štart Alexandra Mojžiša. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Dajto a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK