5.3.2023

Marek Zsigmund: „Sme sklamaní, ale musíme sa pozerať dopredu“

Ružomberok v poslednom kole základnej časti Fortuna ligy doma prehral s Dunajskou Stredou 0:1 a tak prišiel o možnosť hrať v nadstavbovej skupine o titul. Po stretnutí sa s nami podelil o svoje pocity kapitán tímu Marek Zsigmund.

Stretnutie neprinieslo väčšie množstvo stopercentných príležitostí. V prvom polčase pohrozili zo štandardných situácií Lukáš Fabiš a Zsolt Kalmár. Dlho platil bezgólový stav. O výsledku napokon rozhodla 82. minúta, kedy striedajúci Nikola Krstović otvoril skóre a po chvíli Tomáš Bobček vo veľkej šanci namieril nad brvno.Bol to taký zápas, ako sme predpokladali. Myslím, že sme sa dobre bránili. Dunajská Streda nemala nejaké vyložené šance. Hrali sme to, čo sme chceli. Chceli sme hrať na brejky, dať nejaký gól. Bohužiaľ Krstović ukázal svoju kvalitu. Lopta ho našla a dal gól, ale my sme sa nevzdali. Mali sme stopercentnú šancu, ktorú musíme premeniť a bolo by to úplne iné. Boli by sme šťastní. Bohužiaľ sme sklamaní,“ zhodnotil duel ružomberský stredopoliar.

Ružomberok prehral 0:1 a keďže Žilina vyhrala nad Liptovským Mikulášom a Banská Bystrica zdolala Skalicu, mužstvo spod Čebraťa kleslo na siedmu priečku znamenajúcu účasť v nadstavbovej skupine o udržanie sa vo Fortuna lige. Situácia mrzí o to viac, že Liptáci majú od dvadsiateho kola na svojom konte tridsať bodov a na definitívu im v posledných dvoch kolách stačil jediný bod alebo prípadné zakopnutie dvojice prenasledovateľov. Mali sme dva mečbaly. Nikto nám nepomôže, mali sme si to uhrať sami. Neuhrali sme to, tak sme zaslúžene na siedmom mieste,“ povedal Marek Zsigmund a ďalej pokračoval: Každý urobil na ihrisku všetko čo mohol. Nestačilo to. Neboli sme efektívni. Súper dal o gól viac.“

Ruža bude hrať v nadstavbovej skupine o záchranu, odkiaľ posledné mužstvo vypadáva priamo a predposledné ide do baráže o zotrvanie v najvyššej súťaži. Naopak, v nelichotivej situácii ešte stále môže byť výzvou prvenstvo v druhej šestke. Za predpokladu, ak by vyhral Slovnaft Cup tím, ktorý sa umiestni vo Fortuna lige do tretieho miesta, aj mužstvo zo siedmeho miesta môže v play off zabojovať o účasť v Európskej konferenčnej lige UEFA. Sme sklamaní, ale musíme sa pozerať dopredu. Svet nekončí. Máme ešte desať zápasov. Musíme ísť od zápasu k zápasu a uhrať čo najlepší výsledok,“ dodal futbalista obliekajúci dres s číslom dvadsaťštyri.

Foto: Stanislav Kmeť, Rudolf Maškurica

ZDIEĽAJ ČLÁNOK