9.3.2023

Preview: Nadstavbovú časť odštartujeme v Trenčíne

V piatok 10. marca 2023 o 17:30 odohrá Ružomberok v Trenčíne prvé kolo nadstavby Fortuna ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Ruža uzavrela základnú časť súťaže domácou prehrou s Dunajskou Stredou 0:1. Keďže Žilina aj Banská Bystrica zvíťazili, pre Liptákov prehra znamenala, že miesto nadstavbovej skupiny o titul budú hrať v skupine o zotrvanie vo Fortuna lige. Vedeli sme, že zápas sa bude odvíjať od toho, ako budeme hrať. Myslím si, že sme podali kvalitný výkon, ale kvalita Dunajskej Stredy, hlavne v ofenzívnej fáze hry, sa potvrdila po vystriedaní hráčov v 82. minúte. Hneď sme mohli na to dať odpoveď a mohli by sme hodnotiť zápas kladne. To sa žiaľbohu nestalo,“ zhodnotil tréner.

Mužstvo spod Čebraťa doteraz získalo tridsať bodov a tak mu patrí siedma pozícia. Oproti Zlatým Moravciam nachádzajúcim sa na ôsmej aj Michalovciam na deviatej priečke má sedembodový náskok. V úvode nadstavby sa Ružomberok predstaví pod hradom Matúša Čáka, kde si zmeria sily s domácim Trenčínom, ktorý má na svojom konte dvadsaťdva bodov a je na desiatom mieste. Trenčania sa na piatkový ligový duel naladili postupom v Slovnaft Cupe, kde tento týždeň zdolali Prešov 1:0 a zahrajú si semifinále.

Liptáci musia po sklamaní z predchádzajúceho víkendu dať hlavy hore a vstúpiť do nadstavby správnou nohou. Hlavne musíme hneď reagovať na to, že hráme už v piatok. Trenčín vôbec nie je ľahký súper. Vieme, že sa v poslednom období zlepšil. Doliečili sa im hráči a hráme u nich na umelej tráve, takže sme museli rýchlo premostiť a už sa sústrediť na tento zápas,“ povedal tréner Peter Struhár pred stretnutím so súperom, s ktorým jeho zverenci v základnej časti dvakrát remizovali zhodným výsledkom 0:0.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do duelu zasiahnuť Ivan Krajčírik, Matej Kochan a Adam Tučný. Kvôli trestu za päť žltých kariet nemôže odohrať jeden ligový súboj Matej Madleňák. Otázny je štart Mária Mrvu. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela Nova Sport 1 a k dispozícii bude aj na VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK