31.3.2023

Preview: Po reprezentačnej prestávke cestujeme do Michaloviec

V sobotu 1. apríla 2023 o 15:00 odohrá Ružomberok v Michalovciach tretie kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy. Pred stretnutím sme sa rozprávali s hlavným trénerom nášho A mužstva Petrom Struhárom.

Po prvých dvoch kolách nadstavby, v ktorých Ruža vyhrala v Trenčíne 3:0 a doma nad Zlatými Moravcami 2:0, prišla na rad reprezentačná prestávka. Viacerí ružomberskí futbalisti sa predstavili v slovenských výberoch. Zvyšní hráči počas asociačného termínu trénovali pod Čebraťom. V prvom týždni sme pracovali hlavne na tom, aby sa chalani dali dokopy zo šrámov a únavy, ktorá bola po zápasoch. Popri tom sme riešili veci, kde sme nepotrebovali možno až takú intenzitu. Venovali sme sa taktickým veciam,“ priblížil tréner.

V tíme SR “18“ sa predstavili Kevin Švehla a Giuliano Antonio Marek, do SR “19“ boli povolaní Dominik Ťapaj a Viktor Úradník, za SR “20“ hral Adrián Macejko a dres SR “21“ si obliekli Tomáš Frühwald, Alexander Selecký a Jakub Rakyta. Sledujeme našich chalanov ako sa im darilo. Sme radi, že v takom dosť veľkom počte boli v reprezentáciách či už v „osemnástke“, „devätnástke“, „dvadsiatke“ alebo „dvadsaťjednotke“. Robia nám radosť. Celkovo je trošku neúspech, že „devätnástku“ delili len góly od toho, aby postúpila. Na druhej strane musím pochváliť „dvadsaťjednotku“, ktorá v Turecku vyhrala pohár s našimi hráčmi Tomášom Frühwaldom, Alexandrom Seleckým a Jakubom Rakytom. Žiaľ, Jakub siv poslednom zápase zranil členok. Reprezentačný tréner U21 Jaroslav Kentoš bol spokojný so všetkými hráčmi,“ pochválil Peter Struhár svojich zverencov.

Lodivod tímu spod Čebraťa navyše získal individuálne ocenenie, keď obsadil delenú tretiu priečku s trénerom Adriánom Guľom z Dunajskej Stredy v ankete Tréner roka 2022. Ocenenie ma veľmi potešilo. Som rád, že som sa ocitol medzi top trénermi za rok 2022. Je to výsledok každodennej práce celého realizačného tímu a hráčov. Teší ma, že som nepodliezol latku z minulého roka a obhájil tretie miesto aj tento rok,“ spokojne konštatoval šéf ružomberského realizačného tímu.

Po krátkej prestávke opäť pokračuje Fortuna liga tretím nadstavbovým kolom. Ružomberok má na svojom konte 36 bodov a patrí mu siedma pozícia. Ôsme Michalovce majú o deväť bodov menej a práve na štadióne tohto súpera sa Liptáci predstavia už túto sobotu o 15:00. S klubom zo Zemplína si Ruža v základnej časti dvakrát zmerala sily, pričom v jeseni na súperovej pôde remizovala 1:1 a na jar doma zvíťazila 1:0.

Na východe Slovenska nečaká Ružomberčanov nič ľahké. Hlavne vieme aké máme vyrovnané zápasy s Michalovcami. Na jar sme ich zdolali na našom trávniku. Nebol to jednoduchý zápas z toho pohľadu, že sme si vytvorili šance, len sme neboli dosť efektívni a tým pádom sme vyhrali len 1:0. Obidve družstvá sa dobre poznajú, preto v našich vzájomných zápasoch rozhodujú detaily a individuálne chyby. Michalovce už dlho nevyhrali na domácom ihrisku a my budeme chcieť využiť túto skutočnosť v náš prospech. Teší ma, že sa nám uzdravujú chalani. Stúpa nám konkurencia a tým pádom by výkonnosť mala ísť vyššie,“ povedal Peter Struhár.

Zo zdravotných dôvodov nebudú môcť do duelu zasiahnuť Ivan Krajčírik, Matej Kochan a Jakub Rakyta. Otázny je štart Adama Tučného. Priamy prenos zo stretnutia odvysiela VOYO. Onlajny.eu pripravujú textový prenos, ktorý môžete sledovať TU.

Foto: Rudolf Maškurica, Ján Kmeť

ZDIEĽAJ ČLÁNOK